Archief van
Categorie: Ingress

Winterkoninkje

Winterkoninkje

Tijdens mijn vaste rondje op de racefiets heb ik bij de cache Winterkoninkje een Ingress portal aangevraagd. Die is goed gekeurd en is het vandaag zo ver om daar even heen te wandelen om wat keys op te halen.

Onderweg naar het Winterkoninkje pakken we [N.O.P.E.] Glasvezel in de Polder even mee. Grappig gedaan en snel gevonden/geopend.

Bij het Winterkoninkje nemen we even een bakkie chocolademelk. De portal wordt voorzien van een Heatsink en Multihack. Zo kunnen we in een half uur een stuk of 15 keys verzamelen.

Tegenlicht

Terug bij de auto doen we nog even Nieuwe toekomst in de NOP. De logjes beloven niet veel goeds. Als je de GPS de tijd geeft om een gemiddelde te berekenen is ie heel goed ingemeten. De hint zet je wel op het verkeerde been.

Ik moet nog wat stappen doen. Corrie gaat met de auto naar Rondom Ens Knooppunt 22 en Rondom Ens zicht op ramspol en ik hobbel er te voet achteraan om toch nog richting de 10.000 stappen te gaan. Beide zijn goed te vinden. Als moet je bij Rondom Ens zicht op ramspol we wat peuteren om de cache uit zijn holletje te krijgen.

Toilet

Toilet

Eindelijk is het zo ver. Na jaren ergernis aan ons toilet gaan we deze (laten) renoveren. Vorige week was er een klussenman voor een offerte. Vandaag gingen we op zoek naar tegeltjes en toilet(pot).

Vanochtend na het uitslapen vertrokken naar Heerenveen. Nadat alles besteld was nog even naar de stad om Ingress te spelen. Zo nu en dan kijken we dan ook even of er nog caches liggen. En ja hoor. We liepen over Oh Heppie Days. Helaas konden we deze niet vinden. We hadden alleen onze telefoons. Di wezen alle richtingen uit. De cache ligt waarschijnlijk in een voortuin. In de cache zelf echter geen hint of huisnummer. Wij zij de enige die ‘did not found’ gelogd hebben. Na ons is ie twee keer snel gevonden. Wij zijn geen stadscachers.

Op de weg naar  huis komen we over de brug bij het Tjeukermeer. Dat doen we tientallen keren per jaar, al tientallen jaren lang. En vandaag was het zo ver. We gingen Ik wol werom oppakken.

small_20160514_153659

Wat een rare parkeerplaats! Bij WP1 parkeren we naast een SUV met een slapende man er in. We zijn net de auto uit of hij start en gaat honderd meter verderop staan.

Als we naar de cache rijden parkeren we naast een station met twee mannen er in. Zodra we uitgestapt zijn, rijden ook zij weg en parkeren ook honderd meter verderop.

Ik  heb we zo’n vermoeden wat voor plek dit is. Billen samenknijpen, snel loggen en maar weer naar huis.

Sneek – Waterpoort Banner

Sneek – Waterpoort Banner

Ingress

Geocaching ligt een beetje stil. Mede door de kwaliteit van de caches en de afstand die we steeds af moeten leggen om bij een beetje leuke cache te komen.

We hebben onze prioriteit maar even verlegt naar het spelen van Ingress. Ook hier moeten we de deur voor uit. Omdat Ingress een spel is waarbij je met twee partijen om dezelfde ‘portals’ strijden kan je continue dicht bij huis spelen.

Een onderdeel van Ingress is het lopen van zogenaamde missies. We hebben er al een paar gedaan. Om toch wat te kunnen schrijven ga ik hier ook onze missie avonturen delen met jullie.

Sneek – Waterpoort Banner

Aantal missies: 18

2016-02-22 10_12_01-Ingress Banners

Het zou vandaag wat minder weer worden. Het was dus handig om een banner-missie te doen die je met de auto kan doen. Deze missie kan je gedeeltelijk met de auto doen. Het is wel veel leuker en beter om hem met de fiets en sommige stukken wandelend te doen.

De eerste missies hebben we inderdaad met de auto gedaan. Je maakt veel kilometers omdat je niet, zoals met de fiets, overal tussendoor kan.

Ook bij de eerste missies moet je zo nu en dan de auto uit.

Eenmaal in het centrum aangekomen (nr 15) is het beter je auto te parkeren. Wij hebben hem neergezet in de parkeergarage ‘Boschplein’. Voor 2 EUR per dag sta je hier lekker droog.

Volgende blog geef ik wat meer informatie. Voor deze missie heb ik niet zo veel bijgehouden.