Archief van
Categorie: Groningen

Rondje Noord

Rondje Noord

Jawel, de eerste warme zonnige dag. Dus het dak kan letterlijk van de MX 5 af. Lunchpakket samengesteld en op weg. Bij het eerste WP hadden we er al anderhalf uur op zitten. De eerste twee waren lastig. Niet zozeer de antwoorden vinden, maar wel proberen door het drukke verkeer te laveren en dan nog iets zoeken.

Eenmaal buiten de stad ging het beter. Bijna alle waypoints goed kunnen vinden, behalve WP13. Maar dat is eenvoudig op te lossen door alle mogelijke combinaties door de checker te halen.

Omdat we laat zijn vertrokken wachten we niet tot het voorgestelde rustpunt. We stoppen bij een picknickplaats en nuttigen ons broodje brie en ham-kaas croissant. Voor de sfeer heb ik een fles witte wijn meegenomen (0% natuurlijk!)

De omgeving is druk en kaal. Het is niet mogelijk om een sanitaire stop te doen. We besluiten in Pieterburen maar even wat te drinken bij Restaurant Waddengenot. Ook hier weten ze wel van prijzen. Op het terras Ligt Pieterplein. Met wat hulp van de serveerster is deze snel gelogd.

De route zelf is erg leuk. Veel smalle bochtige weggetjes. Leuke dorpjes. Zeker de moeite waard.
De cache was snel gevonden. Dat kan niet missen.

Graanrepubliek

Graanrepubliek

Zaterdag

Graanrepubliek

We hebben de mysteries van de Graanrepubliek opgelost. De meeste zelf, voor een paar moesten we wachten op Geoleaks.

We besluiten om mijn lange weekend te gebruiken om in elk geval deze trail op te pakken. Hij is ongeveer 65 kilometer lang. Dat redden we niet in één dag. We boeken twee nachtjes bij een B&B in Vledderveen: Vledderstee. We kunnen er tussen vier en vijf terecht. We vertrekken op tijd van huis om ook op zaterdag nog een trail te doen. Corrie stelt voor om Helikopter te doen. Deze is slechts 17 km lang. Natuurlijk stel ik dan de navigatie in op een parkeerplaats bij de Mono Trail. Die is 35 km! Ach, met een beetje geluk is deze ook wel te doen.

De Mono Trail is leuk. de caches zijn goed te vinden en de route is leuk. Als we weer in Stadskanaal komen ben ik helemaal de weg kwijt en heb geen idee waar de auto staat. Deze keer ben ik vergeten om een waypoint te zetten. Gelukkig weet Corrie het wel en komen we toch bij de auto aan om op tijd bj de B&B aan te komen.

Eenmaal welkom geheten blijkt dat het communiceren via Booking.com niet werkt. Het is niet doorgekomen dat we ook ontbijt willen. We gaan nog maar even boodschappen halen in Stadskanaal. Als we weer terug zijn gaan we op de fiets wat eten bij de Griek.

Delphi Stadskanaal

Met een volle buik hangen we wat op de bank en zien we het dameselftal verliezen van Frankrijk. We willen wel eerder gaan slapen maar durven pas naar bed als de accu ’s van de fietsen vol zijn.

Zondag

We zijn op tijd wakker. Het bed ligt heerlijk, maar het is altijd even wennen, een ander bed. We hebben wel onze eigen kussens mee. Dat scheelt al wat. We zetten de fietsen achter op de auto, voeren het coördinaat van de parkeerplaats in en gaan op weg. Als waze aangeeft dat we op de bestemming zijn aangekomen staan we in de middle of nowhere. Dan maar ouderwets met de kaart op CGeo: naar de parkeerplaats navigeren.

Het begint goed, NR 1 kunnen we al niet vinden. Dan een paar wel en Nr 5 en N7 7 weer niet. We kunnen ook niet lang blijven zoeken. Ik heb uitgerekend dat we er ongeveer 8 uur over gaan doen als we maximaal vijf minuten zoeken. We hopen op 75 caches.

Onderweg komen we team jopie1234 nog tegen. We fietsen een stukje samen op. Dat is wel gezellig. Bij 32 scheiden onze wegen. Hij is niet te vinden en wij moeten verder. Zij zoeken nog even door. Later halen ze ons weer in als wij zitten te lunchen bij een rustpunt.

We vinden er best wel veel niet. Daardoor missen we ook de B van de bonus en die kunnen we dan ook niet gaan zoeken. Al met al vinden we, inclusief bijvangst, 92 caches. We hebben 64 kilometer gefietst en, jawel, we hebben er 7 uur en 58 minuten over gedaan.

Slaper

We eten een patatje en gaan weer naar het appartement. Daar doen we nog een paar spelletjes backgammon voor we het bed in duiden.

Maandag

Vandaag hebben we geen zin om nog een trail te fietsen. We gaan boodschappen doen bij de Kaufmarkt in Meppen. Onderweg naar huis pakken we nog één cache op. We doen nog twee andere pogingen, die kunnen we niet vinden of het is er te druk……