Archief van
Categorie: Noord-Brabant

Gemert

Gemert

Corrie en ik hebben allebei een lang weekend. We gaan lekker kamperen. We hebben de beschikking over twee tenten, een de Waard Albatros en een klein koepeltentje. De eerste is te groot en de tweede te klein. Gelukkig heeft onze dochter een Coleman Vespucci 4. Prima voor ons, en we mogen hem natuurlijk wel lenen.

Vrijdag 30 augustus

Alles past gemakkelijk in onze auto. Toch blij dat we een wat grotere hebben gekocht. We moeten eerst langs het Caravan Centrum voor wat Coleman Fuel. Als we weer instappen komen we er achter dat we geen kussens bij ons hebben. Dus maar weer even langs huis.

Ons doel is de Dorpscamping in Gemert. We hadden deze spiksplinternieuwe camping een mail gestuurd en daar kwam geen reactie op. Eenmaal aangekomen blijken slechts 7 van de 25 plekken bezet. Het is dus geen probleem. Nadat we een plekje, of beter gezegd plek, hebben uitgezocht zetten we de tent op.

Wat een superleuke camping. De velden zijn groot en allemaal voorzien van elektriciteit, een eigen waterpunt en vuilwaterafvoer. Elke ochtend is er een koffieuurtje, waar je zo (geheel vrijblijvend) aan kan schuiven. Het sanitair is ook nieuw en mooi. Er is overal aan gedacht.

Als ik zo eens naar de fietsen kijk, vraag ik Corrie of ze de GPS steunen heeft ingepakt. Terecht merkt ze op dat ik altijd de GPS spullen regel. We hebben ze dus niet mee. Even googelen en in Venray blijkt een Waypoint vestiging te zitten. Een half uurtje rijden en we hebben twee nieuwe Garim steunen.

Nu we er toch zijn, kijken we even of we nog wat caches op kunnen pakken. We zien er een paar met veel favorieten. Nadat we een kilometer over een fietspad hebben gereden kunnen we de auto aan de goede kant van ‘verboden voor auto’s’ parkeren. De serie Treasure Chest #1 is een schot in de roos. Allemaal fantastische veldpuzzels. Jammer dat ik geen foto’s of filmpjes kan tonen. Helaas kunnen we ze niet allemaal doen. Daar is het te laat voor. We komen nog terug. Bij de tent wacht een heerlijk blik snert op ons.

Onderweg naar huis gaan we nog even langs de supermarkt voor een alternatief avondmaal. Bij de supermarkt ligt nog een cache: Rutger van Ghemert. Eenmaal aangekomen op de camping laten we het blik dicht en redden we ons met wat bolletjes met kaas/ham.

Zaterdag 31 augustus

We zijn op tijd wakker. Ik fiets even naar de AH voor wat croissantjes. Na het ontbijt beginnen we aan de #22 Draadezel-treel. We beginnen bij nr 22. Die ligt het dichtst bij de camping. Onderweg naar deze komen we nog langs wat caches. Allemaal voortuin caches. We laten ze liggen.

De trail is leuk, maar niet bijzonder. Ik had verwacht wat meer door dorpjes te komen. De tour is voornamelijk door landbouw gebied. Enkele stukjes zijn leuk. Bijna geen horeca, wel veel bankjes.

Onderweg doen we nog een aantal in het Bospark Bakel. Dat is een leuke serie! Zo komen we weer van wat favorietjes af. Een leuke onderbreking.

Natuurlijk doen we nog wat meer bijvangst. Niet de moeite van het vermelden waard. Geen bijzondere cache dag dus. Wel genoten van de 60km lange fietstocht.

Op naar de Camping, daar wacht een blik snert op ons. Onderweg fietsen we langs een gezellig pleintje met diverse terrasjes. Het was warm en we hebben dorst. We gaan even zitten bij https://gijenik.nl/. We maken een keuze van de uitgebreide bierkaart en bestellen er een ‘Borreplank Gij’ bij. Deze plank en het bier vullen de maag voldoende om het blik nog dicht te laten. We liggen er op tijd in. Het is best wel koud ’s avonds.

Zondag 1 september

Eigenlijk hadden we vandaag gepland om weer naar huis te gaan. Omdat er nog zoveel leuks te doen is blijven we nog een dag langer. Even de buurvrouw geappt met de vraag of ze de katten nog een dagje van eten wil voorzien.

We gaan de Treasure Chest afmaken. De magneet aan het touwtje heb ik bij de tent gelaten. Dus we zitten zonder. De dichtstbijzijnde bouwmarkt gaat pas om 12:00 uur open. We hebben dus nog even tijd. We gaan nog even een multie lopen: PUUR ’t Rijtven. Een leuke wandeling over een zorgcentrum/park. We kunnen waypoint 6 niet vinden, maar dat geeft niks. De cache is snel gevonden.

Op een klein stationnetje

In de bouwmarkt hebben ze geen magneten die aan een touwtje kunnen. Gelukkig is er ook een Action in de buurt. Daar kopen we weer een setje met een spiegeltje. Vervolgens slopen we de telescoop stang van de magneet en maken er een oogje van. Zo. We kunnen weer verder.

We pakken de rest van de Treasure Boxen op. We komen een ander team tegen die ons wijzen op een gelijksoortige serie van dezelfde CO. Die gaan we hierna maar even doen.
Het gaat om de series The Puzzle Box #1. Deze is iets minder, maar zeker de moeite waard. De magneet blijkt overigens niet sterk genoeg, Hier en daar hebben we wat hulp van de mulitool nodig. Voorzichtig, om niets stuk te maken. Een sterkere magneet met oog is nu onderweg vanuit China 🙂
Er zijn er nog meer, maar het wordt laat en donker, en bij de tent wacht nog een blik snert. Onderweg komen we langs een snackbar, het blik blijft dus nog even dicht.

Maandag 2 september

Vandaag moeten we toch echt naar huis. We pakken de boel in en schuiven voor vertrek nog even gezellig aan bij het koffieuurtje.
Daarna weer naar huis. Met het volle blik snert in de kofferbak.