Archief van
Auteur: johan

Lab Cache

Lab Cache

Nog niet helemaal bijgekomen van de vakantie doen we rustig aan. Het is nog mooi weer, dus wat is er leuker dan een rondje te rijden in de MX-5.

Corrie ziet de labcache OFZE2022 – Explore ‘Explore “Oostelijk Flevoland”. Deze heeft 7 punten, verspreid over Oostelijk Flevoland.

De eerste stop is in Swifterbant. De vraag kunnen we vanuit de auto oplossen. Het navigatiesysteem in de auto heeft een super handige functie voor het ingeven van coördinaten. Erg handig, vooral als je stil staat. Zodra je gaat rijden werkt het touch-screen niet meer.

Daarna gaat de rit naar Lelystad. Hier moeten we wel even uit de auto om het juiste antwoord te vinden.

Op weg naar Harderwijk. Corrie wil graag een Milkshake. Helaas ga ik er van uit dat we niet langs de McDonald’s rijden we door naar het volgende punt. Even opletten bij de nieuwe verkeerssituatie bij Zeewolde. De kaart in de auto is verouderd. Ook dit punt wordt snel gevonden.

Dan gaan we naar Dronten. Ook hier moeten we de auto uit. We nemen een kopje koffie. Helaas was de appeltaart op.

Nog twee punten te gaan. Bij Ketelhaven moeten we even twee keer langs het gebouw rijden waar de vraag over gaat.

De laatste stop is bij Roggebotsluis. We rijden lekker over de dijk en de beantwoorden de vraag al rijdend.

Daarna over de ‘oude weg’ via kampen naar Jasper en Marjolein. We eten daar mee en geven Thijmen de souvenirs die we uit Marokko hebben meegenomen.

8000!

8000!

Wat een weer! Dan kunnen we niet binnenblijven. Dus nu maar met de opel en de fietsen achterop naar Drenthe. Gisteren hebben we de tail @pestaart opgelost via GCLeaks. Deze zou begin deze maand worden opgeruimd, dus maar even een berichtje naar de CO of we deze nog konden doen. Deze reageerde gelukkig snel, en ja, we konden dit rondje nog fietsen.

Op weg dus naar Wijster. De auto bij het voetbalveld neergezet en op weg. De eerste was al lastig. Gelukkig kwam team schitt ook langs en zij vonden de cache. Om niet direct achter ze aan te moeten fietsen zijn we Wijster even in gegaan en hebben we Mini bieb Het Spijkertje eerst nog opgepakt. Na een gezellig gesprek met een bezorger van maaltijden zijn we verder gegaan met @pestaart. We konden niet alles vinden. De route was gelukkig wel leuk om te fietsen.

Eenmaal de laatste cache opgepakt, hebben we een ijsje genuttigd bij Snackbar Wiester. De eigenaar zat op het terras. We hebben heerlijk gesproken over geocaching en ‘westerlingen’ die een huis kopen in Drenthe voor de rust.

We hadden nog wat tijd over om nog wat caches ten zuiden van Hoogeveen. Natuurlijk had ik de verkeerde cache voor staan en kwamen we in Spier terecht. Hier lag een hele korte trail CC1: Jeneverbes. Vier caches en een bonus. Wat een mooi fietspad! Schitterend uitzicht over meertjes en heidevelden!

Na de bonus hebben we Kikker bij de Schaapskooi van Lhee opgepakt op weg naar de auto.

Zwolle

Zwolle

Enige tijd geleden zagen we Geo-Art de Roos in Zwolle. De puzzels waren snel opgelost en vandaag gaan we aan deze ronde beginnen. Ik hou niet zo van caches in de bebouwde kom en had zo mijn bedenkingen. Maar ach, wie weet.

Dus. De fietstassen gevuld met proviand beginnen we aan de ronde. Parkeren doen we in de woonwijk, fietsdrager in de kofferbak. De ronde begint leuk! Snel verlaten we de bebouwde kom en fietsen we buiten Zwolle. Het is druk. Heel druk. Veel fietsers en joggers. Het valt niet mee om ongezien te loggen.

De caches zijn over het algemeen voorzien van een goede hint. Niet alles is te vinden. De CO reageert wel snel op onze ‘Not Found’ meldingen met extra hints.

Na nr 30 gaat het weer verder in de bebouwde kom. Nadat we twee keer op een vrij agressieve manier zijn aangesproken ‘dat dit geen fietspad is’ en caches bij bankjes waar er op los wordt geblowed laten we het voor wat het is. We gaan nog even naar de Media Markt voor wat vakantie hardware en gaan weer naar huis.

MX-5

MX-5

Onze eerste serieuze tourtocht met de nieuw aangeschafte MX5. Corrie wil graag naar Bunschoten. Ik stel voor om Friesland in te gaan om te voorkomen dat we de eerste 50 kilometer over de snelweg moeten rijden.

We gaan op weg naar onze eerste stop Stavoren. Hier doen we onze eerste labcache in Stavoren: ‘Stavoren – Starum’. Goed te doen, leuke wandeling door het oude dorp.

Daarna rijden we langs de Friese kust naar Hindeloopen. Ook daar doen we een labcache: ‘Hylpen’. Ook hier een leuke wandeling door het dorp. Halverwege eten we even een heerlijke lunch bij Ame Gijs. Brood met gerookte palilng. Heerlijk.

Daarna is het tijd om weer naar huis te rijden. Weer een heerlijke dag!

Thuiswedstrijd

Thuiswedstrijd

Om nou de hele maandag weer thuis te zitten met dit weer leek ons geen goed plan. Even op de kaart gekeken en ons leek Rondje Lange Nering wel leuk om te doen. Hij is inderdaad leuk! Lekker puzzelen op de kaart waar je heen moet en dan zoeken. Op zich zijn de foto’s goed te vinden.

We hadden een probleempje met foto C. Waardoor we uiteindelijk de verkeerde eind coördinaat kregen. Dat was wel duidelijk toen we de berekening uit gingen voeren. Even ons biertje en wijntje nuttigen en dan nog maar eens kijken bij C. En ja hoor. Achter de tekst stonden nog wat jaartallen die we over het hoofd hadden gezien. Ondertussen hadden we de CO al een berichtje gestuurd. Gelijk maar een berichtje er achteraan dat hulp niet meer nodig was.

De cache zelf is snel gevonden en is grappig gemaakt. Favorietje is zeker op zijn plek. Op weg naar huis nog ff een frietje om het weekend mee af te sluiten. Morgen weer gewoon aan de bak.

Wei en Bos

Wei en Bos

En weer rijst na het ontbijt de vraag: ‘Wat gaan we doen vandaag?’ We hebben geen zin om te winkelen en om te voorkomen dat we weer de hele dag achter de PC zitten om Fortnite te spelen gaan we geocachen.

We vinden een trail: Wei en Bos. We pakken onze spullen in en gaan op weg. Het is een uurtje rijden naar Nooitgedacht. We parkeren de auto in de berm en gaan op weg. De caches zijn allemaal goed te doen. De route is leuk. Niet heel bijzonder, maar gewoon leuk. Veel andere wandelaars en mountenbikers. Een deel van de route wordt gedeeld met deze snelle jongens en meisjes.

De caches zijn allemaal goed te vinden. De hints zijn helder en we hoeven nergens lang te zoeken. Na acht kilometer besluiten we om de multi Zondagbroek ook nog te doen. Dus komt er nog eens ruim vier kilometer bij.

Zelf begin ik ondertussen mijn hakken goed te voelen. Als we na de multi de bonus van Wei en Bos nog hebben opgepakt blijf ik bij de cache terwijl Corrie de auto ophaalt. Mijn hielspoor en buik doen behoorlijk pijn. Fijn dat het zo kan.

Onderweg hebben we nog twee extra caches gepakt. Tijdens het wandelen Grauwe Klauwier en Pieterpad Etappe 05. Onderweg naar huis even van de weg af om Bosje, Boompje, Beestje 🐜 🌳 mee te nemen. We hebben het wel gehad en hebben zin in een bakkie koffie. Dat gaan we lekker thuis doen.

Koraal

Koraal

Heenreis (16 maart 2023)

Dit weekend zijn we vijfendertig jaar getrouwd. Dat heet een koralen huwelijk. Dat gaan we lekker met z’n tweetjes vieren. We hebben een kamer in het Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne geboekt.

Op de dag van vertrek doen we rustig aan. We pakken de auto in en vertrekken. We gaan als eerste een travelbug oppakken. Deze is onderdeel van een race die we tien jaar geleden in Nieuw Zeeland zijn gestart. Dit is de laatste die nog in de race is. Er is er al eentje binnen en de rest is vermist.

Deze laatste TB is gedropt in Nessa’s Minibieb in Wageningen. Ik had al een berichtje gestuurd en de Team Nessa heeft de TB binnen klaargelegd. Wat een service! Aangekomen wordt de TB overhandigd. Corrie logt de cache nog even (ik kreeg het cijferslot niet open).

Na deze snelle start gaan we maar wat gemeentes groen maken voordat we onze intrek nemen in het hotel:

  • Steenen Kruik. Eenvoudige oppikker in een voortuin. Snel gevonden en gelogd. Op naar de volgende.
  • We willen niet met de veerpont de Waal oversteken dus rijden we een eindje om naar BM&W #26: Benkske bij de MUK. Laat ik nou denken dat ‘Benkske’ een bankje betekende? Geen bankje te bekennen.
  • Het is maar een klein stukje naar BM&W #15: Galloways. Ook deze wordt snel gespot.
  • Op naar Maasbommel om De Schandpaal op te pakken. Leuk monumentje. Even graven in het grind en deze laat zich ook zien.
  • Onderweg naar OMD 2021 #3 – Sint Odradakapel Macharen moeten we toch een veerpont nemen. Ach, voor € 2.30 zijn we aan de overkant. We parkeren de auto aan de rand van het dorp en lopen naar het kapelletje. Aan de achterzijde vinden we de cache.
  • Voor EVZ moeten we toch ruim een kwartier rijden. Vanaf de plek waar we de auto neerzetten is het nog een stukje lopen over een dijkje. De cache zit met een magneetje achter het informatiebord. Appeltje eitje.
  • Grot? Ik zie een stapel stenen en een mariabeeldje bij #1 Mariagrot Nabbegat.
  • Rondje Boekel #3 is dan weer leuk verstopt op een minder leuke plek.
  • De laatste is Molen zonder naam. Eigenlijk hadden we een andere op de planning staan. Maar google maps dacht dat deze coördindaten op de snelweg lagen. We moesten dus een stukje extra rijden en kwamen langs deze.

We parkeren de auto voor het hotel en checken in. Eenmaal op onze kamer merken we dat deze naast de lift ligt. Jammer weer. Verder is de kamer prima in orde. Beetje gedateerd maar wel schoon. Het ‘diner’ dan bij ons arrangement zat is blijkbaar alleen een hoofdgerecht en ook nog eens van een zeer beperkte kaart. Voor elk extraatje is het flink bijbetalen.
We nemen na het eten nog een afzakkertje in de bar. Corrie een lekkere coctail en ik een tripple. We liggen mooi op tijd in het lekkere bed met de net te warme en te dikke kussens.

Meer gemeentes (17 maart 2023)

We zijn mooi op tijd wakker. Er zitten blijkbaar veel mensen in het hotel die in de buurt werken en zo nodig om 06:30 met de lift naar beneden moeten. We hadden ontbijt afgesproken om 09:00 uur. Om 08:30 vertrekken we naar het restaurant. We hebben lang genoeg gewacht.

Het is weer fantastisch weer. Vandaag gaan we eerst nog wat gemeentes groen maken ten zuiden van de grote rivieren:

Terug van Mellie’s Love Tree

Nu we weer zeven gemeentes op de kaart hebben gaan we een serie afmaken die we in 2019 door de invallende duisternis af moesten breken. De treasure chests. Op de finale na kunnen we de nog ontbrekende caches openen. We worden nog door twee teams benaderd om ze te helpen. Een van de caches hebben we vier jaar geleden al een keer geopend. Dit keer komen ook wij er niet uit. Jammer. Daarnaast helpen we dijk6jes nog even met het uitlenen van onze (sterke) magneet. Op hun beurt helpen zij ons met het vinden van Ricochet. Deze is zeer listig verstopt.

Kaufland (18 maart 2023)

Na een betere nacht en een goed ontbijt gaan we weer richting huis. En als je toch in de buurt bent is het een goed idee om de auto vol te laden met goedkope Duitse producten.

Onderweg komen we langs Bronlaak. Hier liggen nog een paar leuke caches. Als we deze serie van vier hebben opgepakt besluiten we om nog een deel van de Stichtingstrail te lopen. Beide series zijn leuk om te doen. Extra opmerking voor 19 Stichtingstrail. Deze bevindt zich in een oude bunker. Het vergt voor mijn oude lichaam extra inspanning om deze te pakken. Wel leuk om tussendoor te doen.

Bunkeren

We rijden naar Kaufland in Kleve. Als we weer buiten zijn hebben we de drankenafdeling gemist. We gaan dus nog een keer naar binnen en met een kar vol drank gaan we de auto verder volladen.

We rijden daarna in een keer door naar huis.

Het was een fantastisch weekend met fantastisch weer!

Ondanks dat we veel in de auto hebben gezeten toch nog 35.666 stappen gedaan in deze drie dagen.

Schier….

Schier….

Het is lang geleden dat Peter en ik samen zijn gaan geocaching. Vandaag gaan we dat weer een keer doen. De locatie is Schiermonnikoog. Peter is daar kind aan huis i.v.m. fotografie. Voor mij is het, voor zover ik weet, de eerste keer.

Peter is rond 07:00 uur bij mij. De fietsen staan dan al achter op de auto, de accu’s en proviand liggen in de kofferbak. We vertrekken gelijk om de boot van 09:30 te halen.

Op de boot is het erg rustig. Aan dek is het koud. Een waterig zonnetje schijnt door de wolken.

We gaan gelijk vanaf de boot naar het oosten om Het Baken I: Een Baken op te pakken. Voor mij even zoeken, Peter had hem al. Daarna direct Door naar Franks Plekje. Deze was ook snel gespot. Ondertussen geniet ik van de mooie omgeving en de verhalen van Peter over het eiland. De Paal was al wat meer geklauter over duinen en zand.

Tijd om de maag te vullen bij Beach paviljoen De Martijn. Gelet op mijn dieet hou ik het bij een brood belegd met zalm. Heerlijk trouwens! Dan op weg naar “De Ketel”. Dat viel even tegen. 3.5 km door hobbelig terrein. Afwisselend nat gras en zand. De laatste kilometer moesten we te voet afleggen en daarna nog flink een duin op. De terugweg was even lang en net zo moeilijk. Weer terug op het asfalt moesten we bekennen geen 20 meer te zijn en zaten we er behoorlijk doorheen. Dus op ons gemakkie maar naar het dorp, daar nog wat drinken in ‘Café It Aude Beathus’ en een boot eerder dan gepland weer naar de vaste wal.

Onderweg nog even langs de vuurtoren om De Paal, Vuurtoren uit()zicht 1, “De Fjúertúer” en Vuurtoren uit()zicht 2 op te pakken.

‘De boot eerder’

Toch nog maar even langs de McDonalds in Drachten. Foei……

Ca(t)ching up

Ca(t)ching up

26 oktober 2022

Het is al weer lang geleden dat ik tijd vrij heb gemaakt om onze site met geocache ervaringen bij te werken. Het is nu ondertussen eind februari 2023 en ik ga de logs van na de vakantie maar eens neerschrijven. Het wordt dus diep graven in mijn geheugen.

Beiltjesdag (26 oktober 2022)

Ten westen van Beilen ligt de trail Bijlen van Beilen. Het beloofde een mooie dag te worden dus niets kan ons tegenhouden om de fietsen achter op de auto te plaatsen en richting het noorden te vertrekken. Eerlijk gezegd kan ik me er weinig meer van herinneren. Als ik de foto’s bekijk van die dag komt er weinig terug in mijn geheugen. Ik zie in de log dat we tussendoor de serie ‘Angry Birds‘ nog hebben gedaan.

Omdat dat geen logisch opgezet rondje was hebben we hier een aantal van elk apart gedaan. Ze waren wel allemaal leuk gemaakt!

Zoals zo vaak hebben we de bonus maar laten liggen.

Hengelen (30 oktober 2022)

Ja ja! We hebben lang geleden bij Ali een hengel besteld van 7.20 meter. Na wat geklungel met versterkingen hebben we toen het hengelen maar opgegeven. Het was niet te doen en de hengel was te slap en te kort.

Nu hebben we toch maar opnieuw een poging gedaan en een aantal hengelcaches in Emmeloord opgepakt. En warempel ging het nog goed ook. We laten er een aantal hangen om straks in december de laatste kalenderdagen vol te maken. Er hanger er nog een paar langs de lemstervaart.

Dronten (13 november 2022)

Deze dag hebben we een rondje Dronten gedaan. Gewoon omdat het kan. Niet te ver weg en er liggen veel caches. Het was qua caching niet echt een bijzondere dag. We zijn wel vaker in Dronten geweest. Toch nog een score van 21 caches!

Advent 2023 (26-12-2022)

De jaarlijkse adventstrail is weer beschikbaar in het Kuinrebos. Omdat we toch geen kerst met de familie vieren is dit een leuke gelegenheid om met z’n tweetjes te gaan geocachen. Aangekomen op de parkeerplaats was deze nagenoeg leeg.

De route begint leuk maar gaandeweg gaat hij niet over de leukste paden en langs de leukste plekjes van het Kuinrebos. De caches zijn (waren) over het algemeen goed te vinden. Hier en daar hebben we wat langer moeten zoeken.