Archief van
Categorie: Drenthe

8000!

8000!

Wat een weer! Dan kunnen we niet binnenblijven. Dus nu maar met de opel en de fietsen achterop naar Drenthe. Gisteren hebben we de tail @pestaart opgelost via GCLeaks. Deze zou begin deze maand worden opgeruimd, dus maar even een berichtje naar de CO of we deze nog konden doen. Deze reageerde gelukkig snel, en ja, we konden dit rondje nog fietsen.

Op weg dus naar Wijster. De auto bij het voetbalveld neergezet en op weg. De eerste was al lastig. Gelukkig kwam team schitt ook langs en zij vonden de cache. Om niet direct achter ze aan te moeten fietsen zijn we Wijster even in gegaan en hebben we Mini bieb Het Spijkertje eerst nog opgepakt. Na een gezellig gesprek met een bezorger van maaltijden zijn we verder gegaan met @pestaart. We konden niet alles vinden. De route was gelukkig wel leuk om te fietsen.

Eenmaal de laatste cache opgepakt, hebben we een ijsje genuttigd bij Snackbar Wiester. De eigenaar zat op het terras. We hebben heerlijk gesproken over geocaching en ‘westerlingen’ die een huis kopen in Drenthe voor de rust.

We hadden nog wat tijd over om nog wat caches ten zuiden van Hoogeveen. Natuurlijk had ik de verkeerde cache voor staan en kwamen we in Spier terecht. Hier lag een hele korte trail CC1: Jeneverbes. Vier caches en een bonus. Wat een mooi fietspad! Schitterend uitzicht over meertjes en heidevelden!

Na de bonus hebben we Kikker bij de Schaapskooi van Lhee opgepakt op weg naar de auto.

Diever

Diever

Vroeg op, eitje bakken voor tussen het brood, nog even langs de Jumbo voor wat zoetigheid en op weg naar Diever. De auto geparkeerd bij wat wij vroeger ‘het Witte Zand’ noemden. Ik heb hier een halve eeuw geleden vaak met mijn ouders gepicknickt en in het zand gespeeld.

Vol goede moed beginnen wij aan multi Wonderfull Wold. Wat een mooie omgeving toch. Alle waypoints zijn duidelijk en snel gevonden
Bij het hunebed maken we even een ommetje en pakken de caches van Rondje Diever en van Varen op. Wat een leuke caches. Aan elke cache is aandacht besteed, zo zien we het graag.

Als we het rondje hebben gelopen, maken we deze multi af. We zijn het niet meer gewend. Gewrichten en spieren beginnen te protesteren.
Nadat we de berekening hebben uitgevoerd, pakken we de eindcache snel. We strompelen naar de auto en zien dat we 16.6 Km hebben gelopen.

32 jaar

32 jaar

Op 17 maart 1988 zijn wij getrouwd. Dat is vandaag exact 32 jaar geleden. Een paar weken geleden hebben we een dagje uit gepland. Eerst overnachten in een superdeluxe welness kamer bij van der Valk in Assen.

De dag daarna (vandaag) al geocachend naar Drachten om daar ons huwelijk te testen in een escape room (The Lost Ones). Zelfs de lunch had ik al gepland.

Helaas gooide het COVID-19 virus roet in het eten. Vlak voor vertrek naar Assen belde het Escape Room bedrijf begrijpelijk af. Zelf hebben we het hotel even gebeld hoe het zat met diner en ontbijt. Dat werd gelukkig zonder extra kosten op de kamer geserveerd.

Als Corrie de schooldag thuis heeft afgerond vertrekken we naar Assen. We worden hartelijk ontvangen. De kamer is fantastisch. Ruim en voorzien van alle luxe. Het diner wordt bezorgd en net als thuis eten we met het bord op schoot voor de tv.

Als we wakker worden in het grote bed nemen we alle tijd om rustig wakker te worden. Na het ontbijt gaan we nog even de sauna in. We checken uit en pakken vlak bij de parkeerplaats I love Geocaching in Assen op. Het logrolletje is zeiknat. Niet te beschrijven. Als ik thuis in de logjes kijk zie ik dat de CO twee weken geleden onderhoud heeft gemeld, zonder dit uit te voeren. Dit zou een reviewer niet moeten pikken. Ik heb hem maar opnieuw op ‘Needs Maintenace’ gezet.

Corrie heeft alle jig-saw puzzels van de serie Oudemolen opgelost. Deze trail ligt vlak bij Assen. Voordat hij gearchiveerd wordt moeten we hem even doen.

Dit is een verrassend mooie trail. De omgeving is van begin tot einde leuk. De caches zijn goed te vinden. Daar waar het wat lastiger is, is een goede hint beschikbaar. Hoge wandelschoenen of laarzen zijn wel een must.

Onderweg naar huis pakken we nog wat losse caches mee. Geen van deze is een bijzondere vermelding waard:
* Happy Valentine
* Buurtschap schrappinge en Lohuis
* Vrije uitloop

Het Bovenveen

Het Bovenveen

Dit weekend is mijn tweede lange weekend. Sinds 1 juni werk ik vier dagen per week en heb ik om en om een ‘normaal’ weekend, afgewisseld met een lang weekend. Vandaag lekker uitslapen en dan hebben we nog wat tijd voor een geocache. Niet te ver weg. We willen voor het voetbal weer thuis zijn.

Zijn we te ver doorgereden?

Het Bovenveen

De keuze valt op Het Bovenveen. Een multi met veel favorietjes. Eenmaal op de parkeerplaats moeten we even kijken of we niet te ver gereden zijn. We zijn de enige Nederlandse auto. Maar gelukkig zitten we goed. Het nabijgelegen vakantieparkje wordt door arbeidsmigranten bewoond.

Boe
Boe

De route is leuk. De wandeling is goed te doen. De wp’s zijn goed te vinden en keurig onderhouden. Als je van start gaat, geen enkel idee hoeveel wp’s er zijn. Ineens het je dan de stash in handen. Deze werd bewaakt door twee muizen. Gelukkig hebben we niet voor niets een uur in de auto gezeten.

13. Scouting – Blokhut Bonus

Nadat we ongeveer 3 kilometer hebben gelopen kunnen we nog wel een stukje. We zien vlakbij een trail met een scouting thema. Dat spreekt ons wel aan. Zelf heb ik jaren in het bestuur van de lokale scouting gezeten en nog wat andere functies bekleed

De trail is leuk. 14 caches, waaronder een bonus en een multi. Het enige minpuntje is dat een deel van de route langs de snelweg loopt. Die hoor je trouwens de hele wandeling op de achtergrond.

Kunst in het bos

De caches zelf zijn niet bijzonder. De manier waarop je de bonus moet bepalen is wel leuk gedaan. Onderweg vind je knopen en die je moet herkennen of opzoeken. Gelukkig is bij WP12, bij een indrukwekkend oorlogsmonument overigens, de internetverbinding prima. Dus Google laat ons gewillig de opgevraagde knopen zien en kunnen we deze vergelijken met de onderweg gemaakte foto’s. Daarna is de bonus snel gevonden. De afwijking is overigens ongeveer 15 meter bij elk waypoint!

Vaderdag

Vaderdag

Geen Vaderdag voor mij. We hebben nu vier generaties. Dus we laten het over aan de jongste generatie. Gisteren even een cadeautje naar de oudste generatie gebracht (oude opa en oude oma) zoals mijn kleinkinderen ze noemen.

Zeker met dit mooie weer gaan we liever geocachen.

De vergeten dropping in het veenschap

Als we aankomen bij de ‘parkeerplaats’ kan je hem eigenlijk niet kwijt zonder dat je auto in de weg staat. We besluiten om hem 500 meter verderop te parkeren. Die kilometer extra kan ook nog wel.

Als we beginnen met de cache horen we al stevige hardrock. Bij WP 2 zien we al een podium en de muziek is erg luid. Kazaam herkent op 50 meter zonder problemen de muziek. Boven de vogeltjes uit.

Insectvriendelijke berm

De cache heeft super mooie WP’s. Juweeltjes. Het bos is klein en niet bijzonder. Ideaal voor dit soort multi’s. Het zal geen ongenode gasten trekken. De kans op vernieling van de WP’s is zo een suk kleiner.

De eindcache wordt eerst verkeerd berekend. Na wat logisch nadenken (nulletje er voor in plaats van er achter) hebben we de cache gevonden. Een aanrader!

Bijvangst

Onderweg naar ‘De vergeten dropping in het veenschap’ komen we vlak bij het veenmuseum nog een cache tegen: Vuurjuffer. Snel gevonden, niet bijzonder. Vlakbij een nest processierupsen. Daar schrikken we niet meer van. Heel Nederland zit er ondertussen vol mee.

Processierupsen

Terug bij de auto ligt op tweehonderd meter de cache met de naam Kanterjans 1. Leuk gedaan, wel een bekende methode.

Onderweg naar de volgende multi, een korte, komen we even langs adder. Weer bijzonder leuk gemaakt. Je heb hiervoor een speciale tool nodig die dichtbij ligt verstopt. Een echte aanrader. Ik wordt hier wel blij van. Weer een favorietje!

Jumanji

De tweede multi van vandaag. Een korte wandeling. De parkeerplaats ligt bij een Horeca bedrijf. Ik hou hier niet zo van. We parkeren de auto dus maar aan de overkant bij het begin van de cache.

Die is leuk gemaakt. Thuis hebben we de trailer van de oude Jumanji film al bekeken. Op aanraden van de cache beschrijving. Daar heb je dus niks aan. Als je niet alles van de film weet, dan moet je wel internet hebben. De WP’s zijn grappig. Een magneet is een must om de blikjes naar boven te halen.

Bij het laatste WP kregen we wat hulp. Dat was anders wel zoeken geweest. De cache ligt dus gewoon op het terrein van het eerder genoemd etablissement. Heel mooi gemaakt.

Twente handwerken

Een klein stukje verderop ligt een minitrail: ‘Twente handwerken’. Een zestal zeer leuke caches in een relatief klein bos. Ze zijn allemaal gemakkelijk te vinden en mooi gemaakt. Allemaal een favorietje.

Logrol

Na deze wandeltocht is het mooi geweest. We hebben voldoende kilometers in de benen en het gaat regenen. Op weg naar de gebruikelijke frietjes. Dit maal uit eigen Airfryer.

Belevingspad

Belevingspad

Tegen alle verwachtingen in is het mooi weer vandaag. Als we de geocaching.com map openen en in de buurt van Diever kijken valt ons Belevingspad op door het hoge aantal favorieten.

Als we de beschrijving lezen is het leuker om deze met kinderen te lopen. We bellen onze dochter (Team Prins) en deze gaat met man en kinderen mee.

Het is een leuke cache, zeker met kinderen. Ondanks dat deze maar 3 km lang is moet je er de nodige tijd voor uittrekken. Kleine kinderen kunnen de puzzels/vragen zelfstandig (met hier en daar wat hulp) oplossen.

Ook aan de box is de nodige aandacht besteed.

Een echte aanrader.