Archief van
Categorie: provincies

Rondje Noord

Rondje Noord

Jawel, de eerste warme zonnige dag. Dus het dak kan letterlijk van de MX 5 af. Lunchpakket samengesteld en op weg. Bij het eerste WP hadden we er al anderhalf uur op zitten. De eerste twee waren lastig. Niet zozeer de antwoorden vinden, maar wel proberen door het drukke verkeer te laveren en dan nog iets zoeken.

Eenmaal buiten de stad ging het beter. Bijna alle waypoints goed kunnen vinden, behalve WP13. Maar dat is eenvoudig op te lossen door alle mogelijke combinaties door de checker te halen.

Omdat we laat zijn vertrokken wachten we niet tot het voorgestelde rustpunt. We stoppen bij een picknickplaats en nuttigen ons broodje brie en ham-kaas croissant. Voor de sfeer heb ik een fles witte wijn meegenomen (0% natuurlijk!)

De omgeving is druk en kaal. Het is niet mogelijk om een sanitaire stop te doen. We besluiten in Pieterburen maar even wat te drinken bij Restaurant Waddengenot. Ook hier weten ze wel van prijzen. Op het terras Ligt Pieterplein. Met wat hulp van de serveerster is deze snel gelogd.

De route zelf is erg leuk. Veel smalle bochtige weggetjes. Leuke dorpjes. Zeker de moeite waard.
De cache was snel gevonden. Dat kan niet missen.

8000!

8000!

Wat een weer! Dan kunnen we niet binnenblijven. Dus nu maar met de opel en de fietsen achterop naar Drenthe. Gisteren hebben we de tail @pestaart opgelost via GCLeaks. Deze zou begin deze maand worden opgeruimd, dus maar even een berichtje naar de CO of we deze nog konden doen. Deze reageerde gelukkig snel, en ja, we konden dit rondje nog fietsen.

Op weg dus naar Wijster. De auto bij het voetbalveld neergezet en op weg. De eerste was al lastig. Gelukkig kwam team schitt ook langs en zij vonden de cache. Om niet direct achter ze aan te moeten fietsen zijn we Wijster even in gegaan en hebben we Mini bieb Het Spijkertje eerst nog opgepakt. Na een gezellig gesprek met een bezorger van maaltijden zijn we verder gegaan met @pestaart. We konden niet alles vinden. De route was gelukkig wel leuk om te fietsen.

Eenmaal de laatste cache opgepakt, hebben we een ijsje genuttigd bij Snackbar Wiester. De eigenaar zat op het terras. We hebben heerlijk gesproken over geocaching en ‘westerlingen’ die een huis kopen in Drenthe voor de rust.

We hadden nog wat tijd over om nog wat caches ten zuiden van Hoogeveen. Natuurlijk had ik de verkeerde cache voor staan en kwamen we in Spier terecht. Hier lag een hele korte trail CC1: Jeneverbes. Vier caches en een bonus. Wat een mooi fietspad! Schitterend uitzicht over meertjes en heidevelden!

Na de bonus hebben we Kikker bij de Schaapskooi van Lhee opgepakt op weg naar de auto.

Koraal

Koraal

Heenreis (16 maart 2023)

Dit weekend zijn we vijfendertig jaar getrouwd. Dat heet een koralen huwelijk. Dat gaan we lekker met z’n tweetjes vieren. We hebben een kamer in het Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne geboekt.

Op de dag van vertrek doen we rustig aan. We pakken de auto in en vertrekken. We gaan als eerste een travelbug oppakken. Deze is onderdeel van een race die we tien jaar geleden in Nieuw Zeeland zijn gestart. Dit is de laatste die nog in de race is. Er is er al eentje binnen en de rest is vermist.

Deze laatste TB is gedropt in Nessa’s Minibieb in Wageningen. Ik had al een berichtje gestuurd en de Team Nessa heeft de TB binnen klaargelegd. Wat een service! Aangekomen wordt de TB overhandigd. Corrie logt de cache nog even (ik kreeg het cijferslot niet open).

Na deze snelle start gaan we maar wat gemeentes groen maken voordat we onze intrek nemen in het hotel:

 • Steenen Kruik. Eenvoudige oppikker in een voortuin. Snel gevonden en gelogd. Op naar de volgende.
 • We willen niet met de veerpont de Waal oversteken dus rijden we een eindje om naar BM&W #26: Benkske bij de MUK. Laat ik nou denken dat ‘Benkske’ een bankje betekende? Geen bankje te bekennen.
 • Het is maar een klein stukje naar BM&W #15: Galloways. Ook deze wordt snel gespot.
 • Op naar Maasbommel om De Schandpaal op te pakken. Leuk monumentje. Even graven in het grind en deze laat zich ook zien.
 • Onderweg naar OMD 2021 #3 – Sint Odradakapel Macharen moeten we toch een veerpont nemen. Ach, voor € 2.30 zijn we aan de overkant. We parkeren de auto aan de rand van het dorp en lopen naar het kapelletje. Aan de achterzijde vinden we de cache.
 • Voor EVZ moeten we toch ruim een kwartier rijden. Vanaf de plek waar we de auto neerzetten is het nog een stukje lopen over een dijkje. De cache zit met een magneetje achter het informatiebord. Appeltje eitje.
 • Grot? Ik zie een stapel stenen en een mariabeeldje bij #1 Mariagrot Nabbegat.
 • Rondje Boekel #3 is dan weer leuk verstopt op een minder leuke plek.
 • De laatste is Molen zonder naam. Eigenlijk hadden we een andere op de planning staan. Maar google maps dacht dat deze coördindaten op de snelweg lagen. We moesten dus een stukje extra rijden en kwamen langs deze.

We parkeren de auto voor het hotel en checken in. Eenmaal op onze kamer merken we dat deze naast de lift ligt. Jammer weer. Verder is de kamer prima in orde. Beetje gedateerd maar wel schoon. Het ‘diner’ dan bij ons arrangement zat is blijkbaar alleen een hoofdgerecht en ook nog eens van een zeer beperkte kaart. Voor elk extraatje is het flink bijbetalen.
We nemen na het eten nog een afzakkertje in de bar. Corrie een lekkere coctail en ik een tripple. We liggen mooi op tijd in het lekkere bed met de net te warme en te dikke kussens.

Meer gemeentes (17 maart 2023)

We zijn mooi op tijd wakker. Er zitten blijkbaar veel mensen in het hotel die in de buurt werken en zo nodig om 06:30 met de lift naar beneden moeten. We hadden ontbijt afgesproken om 09:00 uur. Om 08:30 vertrekken we naar het restaurant. We hebben lang genoeg gewacht.

Het is weer fantastisch weer. Vandaag gaan we eerst nog wat gemeentes groen maken ten zuiden van de grote rivieren:

Terug van Mellie’s Love Tree

Nu we weer zeven gemeentes op de kaart hebben gaan we een serie afmaken die we in 2019 door de invallende duisternis af moesten breken. De treasure chests. Op de finale na kunnen we de nog ontbrekende caches openen. We worden nog door twee teams benaderd om ze te helpen. Een van de caches hebben we vier jaar geleden al een keer geopend. Dit keer komen ook wij er niet uit. Jammer. Daarnaast helpen we dijk6jes nog even met het uitlenen van onze (sterke) magneet. Op hun beurt helpen zij ons met het vinden van Ricochet. Deze is zeer listig verstopt.

Kaufland (18 maart 2023)

Na een betere nacht en een goed ontbijt gaan we weer richting huis. En als je toch in de buurt bent is het een goed idee om de auto vol te laden met goedkope Duitse producten.

Onderweg komen we langs Bronlaak. Hier liggen nog een paar leuke caches. Als we deze serie van vier hebben opgepakt besluiten we om nog een deel van de Stichtingstrail te lopen. Beide series zijn leuk om te doen. Extra opmerking voor 19 Stichtingstrail. Deze bevindt zich in een oude bunker. Het vergt voor mijn oude lichaam extra inspanning om deze te pakken. Wel leuk om tussendoor te doen.

Bunkeren

We rijden naar Kaufland in Kleve. Als we weer buiten zijn hebben we de drankenafdeling gemist. We gaan dus nog een keer naar binnen en met een kar vol drank gaan we de auto verder volladen.

We rijden daarna in een keer door naar huis.

Het was een fantastisch weekend met fantastisch weer!

Ondanks dat we veel in de auto hebben gezeten toch nog 35.666 stappen gedaan in deze drie dagen.

Graanrepubliek

Graanrepubliek

Zaterdag

Graanrepubliek

We hebben de mysteries van de Graanrepubliek opgelost. De meeste zelf, voor een paar moesten we wachten op Geoleaks.

We besluiten om mijn lange weekend te gebruiken om in elk geval deze trail op te pakken. Hij is ongeveer 65 kilometer lang. Dat redden we niet in één dag. We boeken twee nachtjes bij een B&B in Vledderveen: Vledderstee. We kunnen er tussen vier en vijf terecht. We vertrekken op tijd van huis om ook op zaterdag nog een trail te doen. Corrie stelt voor om Helikopter te doen. Deze is slechts 17 km lang. Natuurlijk stel ik dan de navigatie in op een parkeerplaats bij de Mono Trail. Die is 35 km! Ach, met een beetje geluk is deze ook wel te doen.

De Mono Trail is leuk. de caches zijn goed te vinden en de route is leuk. Als we weer in Stadskanaal komen ben ik helemaal de weg kwijt en heb geen idee waar de auto staat. Deze keer ben ik vergeten om een waypoint te zetten. Gelukkig weet Corrie het wel en komen we toch bij de auto aan om op tijd bj de B&B aan te komen.

Eenmaal welkom geheten blijkt dat het communiceren via Booking.com niet werkt. Het is niet doorgekomen dat we ook ontbijt willen. We gaan nog maar even boodschappen halen in Stadskanaal. Als we weer terug zijn gaan we op de fiets wat eten bij de Griek.

Delphi Stadskanaal

Met een volle buik hangen we wat op de bank en zien we het dameselftal verliezen van Frankrijk. We willen wel eerder gaan slapen maar durven pas naar bed als de accu ’s van de fietsen vol zijn.

Zondag

We zijn op tijd wakker. Het bed ligt heerlijk, maar het is altijd even wennen, een ander bed. We hebben wel onze eigen kussens mee. Dat scheelt al wat. We zetten de fietsen achter op de auto, voeren het coördinaat van de parkeerplaats in en gaan op weg. Als waze aangeeft dat we op de bestemming zijn aangekomen staan we in de middle of nowhere. Dan maar ouderwets met de kaart op CGeo: naar de parkeerplaats navigeren.

Het begint goed, NR 1 kunnen we al niet vinden. Dan een paar wel en Nr 5 en N7 7 weer niet. We kunnen ook niet lang blijven zoeken. Ik heb uitgerekend dat we er ongeveer 8 uur over gaan doen als we maximaal vijf minuten zoeken. We hopen op 75 caches.

Onderweg komen we team jopie1234 nog tegen. We fietsen een stukje samen op. Dat is wel gezellig. Bij 32 scheiden onze wegen. Hij is niet te vinden en wij moeten verder. Zij zoeken nog even door. Later halen ze ons weer in als wij zitten te lunchen bij een rustpunt.

We vinden er best wel veel niet. Daardoor missen we ook de B van de bonus en die kunnen we dan ook niet gaan zoeken. Al met al vinden we, inclusief bijvangst, 92 caches. We hebben 64 kilometer gefietst en, jawel, we hebben er 7 uur en 58 minuten over gedaan.

Slaper

We eten een patatje en gaan weer naar het appartement. Daar doen we nog een paar spelletjes backgammon voor we het bed in duiden.

Maandag

Vandaag hebben we geen zin om nog een trail te fietsen. We gaan boodschappen doen bij de Kaufmarkt in Meppen. Onderweg naar huis pakken we nog één cache op. We doen nog twee andere pogingen, die kunnen we niet vinden of het is er te druk……

Hengelo OV?

Hengelo OV?

Dag 1

Enige tijd geleden hebben we de Wegwijs met Wiskunde trail opgelost. De trail is te lang om in een dag te doen. We boeken een hotel in Hengelo. Een week voor vertrek komen we tot de vervelende conclusie dat er twee Hengelo’s zijn. Een in Gelderland en een in Overijssel. En jawel. Wij hebben een hotel in Hengelo OV geboekt. Van daaruit is het ruim een uur rijden naar de trail.

Het vertrek loopt enige vertraging op. Als we opstaan is de vloer in het huis lekker warm. Goh. Zou het zo koud geweest zijn vannacht dat de verwarming is aan gegaan. Beneden is het meer dan aangenaam. Het is meer dan vijfentwintig graden en de vloer is te warm. De warmtepomp blijft draaien. Even door de menu’s lopen. Daar valt niets uit te halen. Geen errors. Dan maar even bellen. Onze reguliere onderhoudsmonteur weet te vertellen dat er een klep verkeerd staat. De warmtepomp wil warm water maken, maar het water stroomt door de vloer. Ik trek de stekker er uit en ga rond bellen. Voordat ik het vierde bedrijf ga bellen doe ik de stekker er weer in en hoor ik een ‘klik’ die ik daarvoor niet hoorde. En ja hoor. De koeling slaat aan.

Ook in Hengelo OV zullen we ons wel vermaken. We rijden naar Hengelo met ‘vermijd snelwegen’ om onderweg nog wat caches op te pakken. Dat valt nog vies tegen. Ook op de N wegen kan je niet zomaar de berm in rijden om een cache te pakken. De eerste stop is dan ook op lunchtijd in Hardenberg. Op de plek waar we de auto hebben geparkeerd is de maximale tijd 1 uur. Onvoldoende tijd om een de Adventure Lab Bezienswaardigheden Hardenberg te doen en te lunchen. We gaan voor de Cache. De wandeling is niet al te lang en te doen binnen een uur, inclusief de bonus.

En natuurlijk komen het uur daarna geen restaurant meer tegen. Uiteindelijk verlaten we de route om een broodje warm vlees met satésaus te nuttigen bij Café Restaurant Waaijer in Langeveen.

We parkeren net na drieën tegenover het City Hotel Hengelo en gaan in de rij staan om in te checken. De kamer is prima in orde. Er is zowaar een zitje met een tafeltje! We kunnen dus een spelletje doen. Laten we die nou net vergeten hebben. Net als onze paspoorten en auto papieren.

We verlaten het hotel en doen de lab cache ‘Hengelo: Industrie Stad’. Niet leuk. Saaie omgeving. Terug naar het hotel drinken we nog even een biertje op een terras. Na Utrecht is het aangenaam afrekenen. Het is hier een stuk goedkoper en het bier is even lekker.

de Badgasten

We hebben gereserveerd bij de Twee Wezen. Nadat we ons even hebben opgefrist in het hotel gaan we daar op het terras eten. Het is heel druk. Waar al die mensen vandaan komen? Overdag zie je niemand in het centrum en nu is zijn alle terrassen vol!

We hebben om 20:00 uur afgesproken met een collega van mij. Het is een super gezellige avond.

Dag 2

We hebben heerlijk geslapen. Het bed was uitstekend. We springen onder de douche en eten een heerlijk ontbijtje. We gaan nu de gemeente Enschede groen maken. Hiervoor kiezen we een gemakkelijke prooi: Landgoed Algoed. Vreemde locatie. Laat ik het daar maar bij houden. We bezoeken nog even de Kaufmarkt in Nordhorn. Daar hebben ze geen drank. Dus zonder Wiskey naar huis. Onderweg pakken we geen caches meer op en gaan we rechtstreeks naar huis.

Haarlem

Haarlem

We hadden gepland om in deze vakantie medicijnen op te halen in het UMC in Amsterdam. In het kader van: nu we er toch zijn, pakken we gelijk de gemeente Haarlem mee. Dat in heel Noord Holland qua gemeentes ook groen. Aangekomen beginnen we met Haarlem ~ Gevelstenen. De eerste 6 waypoints had ik al opgelost via google streetview. Toch lopen we ook deze punten nog even langs.

Haarlem

De route is mooi en loop voor een groot gedeelte rondom het centrum. Het is een aardige wandeling. Niet alle vragen zijn even duidelijk. Dat blijkt ook wel als we op een terrasje het definitieve coördinaat gaan uitrekenen. We komen niet op een zinnig punt uit. Jammer. Gelukkig hebben we onderweg nog Ook zicht op de Amsterdamse Poort opgepakt. Haarlem is dan ook afgerond. TIjd om weer naar huis te gaan.

Elburg Lab

Elburg Lab

We zitten op de bank. Beide op onze telefoon. Ik leg hem weg. Zegt Corrie: ‘Zullen we wat lab caches gaan doen in Elburg?’ Ik pak mijn telefoon weer, klap het hoesje op en laat zien dat ik toevallig ook aan het kijken was in Elburg.

Spulletjes pakken en op weg. Voor de zekerheid maar even een GPS mee. Er zijn drie lab caches in Elburg. We besluiten dat we elk op onze eigen telefoon eentje opstarten en er dan twee tegelijk doen.

Joden weggevoerd uit Elburg gedurende WO II

We kennen Elburg wel. Dit is niet de eerste keer dat we hier geocaches op gaan pikken. We starten de labcache app en wat blijkt? Het telefoonhoesje van Corrie heeft een zo’ n sterke magneet dat het compas compleet van slag is. Dus dan toch maar een voor een de caches lopen met mijn telefoon als leidraad.

Het zal ongetwijfeld dat deze caches veel informatie bevatten over het onderwerp. Eerlijk gezegd lees ik die niet. Ik lees de vraag, geef antwoord en we gaan weer op weg. Misschien de volgende keer iets meer aandacht besteden aan de teksten aan de dagboekvermeldingen. (Heb net ff gekeken, daar staat dus geen aanvullende informatie in)

Niet alle punten waren eenvoudig te vinden. Soms wat hoekjes om en even goed kijken. Gelukkig hoef je niks te pakken of te zoeken in bosjes of achter regenpijpen. Het is ontzettend druk.

De keistoepjes in Elburg

Deze is ook leuk. Eigelijk kijk je nooit naar de keistoepjes. De cache zelf beschrijft wel mooi de stoepjes.

Elburg Vesting

Dit is wel de mooiste wandeling van de drie. Een beetje buitenom, onder de bomen. Het is hier ook beduidend minder druk. Er zit ook een bonus bij. Die hebben we helaas niet gevonden

Helaas geen foto’ s

Zwolliewood

Zwolliewood

We willen er even uit na een week hard werken. Even wat kerstsfeer opsnuiven bij Tuinland in Zwolle. Nou, dan kunnen we net zo goed naar Intratuin in Emmeloord gaan. Daar hebben ze meer aan de kerst gedaan.

Gelukkig heb ik drie Lab Caches in Zwolle uitgeplot. We parkeren, zoals gewoonlijk, in de Diezerpoort en beginnen te lopen.

 • Zwolle – Vier de vrijheid
 • Hanzestad Zwolle
 • Zwolsche stadsparken

We beginnen met Zwolsche stadsparken. Als we die uitlopen zijn we bij het beginpunt van de andere twee en kunnen we die op twee telefoons een beetje door elkaar lopen. De eerste vraag kost veel tijd om op te lossen. Een foto van het object en even inzoomen geeft een oplossing. Ook voor de overige vragen moet je goed lezen.

Hint voor Vier de Vrijheid

De andere twee zijn wat gemakkelijker. Het is mooi om op deze manier door Zwolle te lopen en wat meer te letten op de architectuur. Bij Vier de vrijheid zit nog een bonus. Die kunnen we mooi op het einde oppakken. Deze is gemakkelijk te vinden.

Als we weer bij de auto zijn, hebben we wel gehad op onze gewone schoenen. Op de computer (google maps) had ik ongeveer 4 kilometer uitgerekend. Het zijn er meer dan 8 geworden. Goh…..

Onderweg nog even een Turkse Pizza gescoord bij Oriëntal Döner Kebap. Heerlijk, daar waren we wel aan toe. Lekker op een muurtje deze opgegeten. Dit keer zonder knoeien.

Toch zijn we nog even wat meubeltjes wezen kijken. Daarna naar huis, onderuitgezakt op de bank, voetjes op de tafel. Geen zin meer om te koken. Nu snel een boterhammetje en vanavond hapjes een een Guiness.

Huus

Huus

Als we zoeken naar meubelen komen we geregeld op de site van Huus.nl terecht. We willen even checken of het in het echt er ook goed uit ziet. We pakken weer vol met proviand en mondkapjes en vertrekken naar Hengelo. Omdat we daar vlak bij de Duitse grens zitten doen we gelijk Kaufland in Ahaus aan.

Aan de reis gekoppeld nemen we een geocache doel. Tenminste een cache vinden in de gemeentes Hegelo, Enschede, Borne, Dinkelland en Oldenzaal. Op de heenweg doen we eerst Borne aan en pakken A1 mini Borne op. We vervolgen onze weg naar Hengelo naar Huus.nl. Even achter de winkel ligt Gimli’s Playground: Playfield. Ook deze wordt snel gevonden.

Op de mobiel is het lastig om te zien waar de grenzen van de gemeentes liggen. We vinden een leuke kleine route met heel leuk gemaakte caches! De serie Het Betoverde Bos. Heel mooi gemaakt. Het is alleen bloedheet en daarom slaan we nr 7 over.

De Kaufhal in Ahaus valt flink tegen. Ik had gehoopt wat bijzondere biertjes mee te kunnen nemen, maar niets daarvan. Helaas. Daardoor valt de rekening bij de kassa dan wel weer mee.

Op de terugweg pakken we de overige gemeentes nog mee. Rustplaats A1: Het Lonnekermeer is puur toeval. We stoppen op de parkeerplaats om even goed te kijken naar de gemeentegrenzen en laten we nu net in Dinspelland zijn gestopt op 20 meter van een cache!

Daarna door naar Sluipweg. Snelle oppikker. Onderweg naar huis nog even langs een snackbar. Al met al weer een leuke dag.

Diever

Diever

Vroeg op, eitje bakken voor tussen het brood, nog even langs de Jumbo voor wat zoetigheid en op weg naar Diever. De auto geparkeerd bij wat wij vroeger ‘het Witte Zand’ noemden. Ik heb hier een halve eeuw geleden vaak met mijn ouders gepicknickt en in het zand gespeeld.

Vol goede moed beginnen wij aan multi Wonderfull Wold. Wat een mooie omgeving toch. Alle waypoints zijn duidelijk en snel gevonden
Bij het hunebed maken we even een ommetje en pakken de caches van Rondje Diever en van Varen op. Wat een leuke caches. Aan elke cache is aandacht besteed, zo zien we het graag.

Als we het rondje hebben gelopen, maken we deze multi af. We zijn het niet meer gewend. Gewrichten en spieren beginnen te protesteren.
Nadat we de berekening hebben uitgevoerd, pakken we de eindcache snel. We strompelen naar de auto en zien dat we 16.6 Km hebben gelopen.