Archief van
Categorie: Brabant

Koraal

Koraal

Heenreis (16 maart 2023)

Dit weekend zijn we vijfendertig jaar getrouwd. Dat heet een koralen huwelijk. Dat gaan we lekker met z’n tweetjes vieren. We hebben een kamer in het Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne geboekt.

Op de dag van vertrek doen we rustig aan. We pakken de auto in en vertrekken. We gaan als eerste een travelbug oppakken. Deze is onderdeel van een race die we tien jaar geleden in Nieuw Zeeland zijn gestart. Dit is de laatste die nog in de race is. Er is er al eentje binnen en de rest is vermist.

Deze laatste TB is gedropt in Nessa’s Minibieb in Wageningen. Ik had al een berichtje gestuurd en de Team Nessa heeft de TB binnen klaargelegd. Wat een service! Aangekomen wordt de TB overhandigd. Corrie logt de cache nog even (ik kreeg het cijferslot niet open).

Na deze snelle start gaan we maar wat gemeentes groen maken voordat we onze intrek nemen in het hotel:

  • Steenen Kruik. Eenvoudige oppikker in een voortuin. Snel gevonden en gelogd. Op naar de volgende.
  • We willen niet met de veerpont de Waal oversteken dus rijden we een eindje om naar BM&W #26: Benkske bij de MUK. Laat ik nou denken dat ‘Benkske’ een bankje betekende? Geen bankje te bekennen.
  • Het is maar een klein stukje naar BM&W #15: Galloways. Ook deze wordt snel gespot.
  • Op naar Maasbommel om De Schandpaal op te pakken. Leuk monumentje. Even graven in het grind en deze laat zich ook zien.
  • Onderweg naar OMD 2021 #3 – Sint Odradakapel Macharen moeten we toch een veerpont nemen. Ach, voor € 2.30 zijn we aan de overkant. We parkeren de auto aan de rand van het dorp en lopen naar het kapelletje. Aan de achterzijde vinden we de cache.
  • Voor EVZ moeten we toch ruim een kwartier rijden. Vanaf de plek waar we de auto neerzetten is het nog een stukje lopen over een dijkje. De cache zit met een magneetje achter het informatiebord. Appeltje eitje.
  • Grot? Ik zie een stapel stenen en een mariabeeldje bij #1 Mariagrot Nabbegat.
  • Rondje Boekel #3 is dan weer leuk verstopt op een minder leuke plek.
  • De laatste is Molen zonder naam. Eigenlijk hadden we een andere op de planning staan. Maar google maps dacht dat deze coördindaten op de snelweg lagen. We moesten dus een stukje extra rijden en kwamen langs deze.

We parkeren de auto voor het hotel en checken in. Eenmaal op onze kamer merken we dat deze naast de lift ligt. Jammer weer. Verder is de kamer prima in orde. Beetje gedateerd maar wel schoon. Het ‘diner’ dan bij ons arrangement zat is blijkbaar alleen een hoofdgerecht en ook nog eens van een zeer beperkte kaart. Voor elk extraatje is het flink bijbetalen.
We nemen na het eten nog een afzakkertje in de bar. Corrie een lekkere coctail en ik een tripple. We liggen mooi op tijd in het lekkere bed met de net te warme en te dikke kussens.

Meer gemeentes (17 maart 2023)

We zijn mooi op tijd wakker. Er zitten blijkbaar veel mensen in het hotel die in de buurt werken en zo nodig om 06:30 met de lift naar beneden moeten. We hadden ontbijt afgesproken om 09:00 uur. Om 08:30 vertrekken we naar het restaurant. We hebben lang genoeg gewacht.

Het is weer fantastisch weer. Vandaag gaan we eerst nog wat gemeentes groen maken ten zuiden van de grote rivieren:

Terug van Mellie’s Love Tree

Nu we weer zeven gemeentes op de kaart hebben gaan we een serie afmaken die we in 2019 door de invallende duisternis af moesten breken. De treasure chests. Op de finale na kunnen we de nog ontbrekende caches openen. We worden nog door twee teams benaderd om ze te helpen. Een van de caches hebben we vier jaar geleden al een keer geopend. Dit keer komen ook wij er niet uit. Jammer. Daarnaast helpen we dijk6jes nog even met het uitlenen van onze (sterke) magneet. Op hun beurt helpen zij ons met het vinden van Ricochet. Deze is zeer listig verstopt.

Kaufland (18 maart 2023)

Na een betere nacht en een goed ontbijt gaan we weer richting huis. En als je toch in de buurt bent is het een goed idee om de auto vol te laden met goedkope Duitse producten.

Onderweg komen we langs Bronlaak. Hier liggen nog een paar leuke caches. Als we deze serie van vier hebben opgepakt besluiten we om nog een deel van de Stichtingstrail te lopen. Beide series zijn leuk om te doen. Extra opmerking voor 19 Stichtingstrail. Deze bevindt zich in een oude bunker. Het vergt voor mijn oude lichaam extra inspanning om deze te pakken. Wel leuk om tussendoor te doen.

Bunkeren

We rijden naar Kaufland in Kleve. Als we weer buiten zijn hebben we de drankenafdeling gemist. We gaan dus nog een keer naar binnen en met een kar vol drank gaan we de auto verder volladen.

We rijden daarna in een keer door naar huis.

Het was een fantastisch weekend met fantastisch weer!

Ondanks dat we veel in de auto hebben gezeten toch nog 35.666 stappen gedaan in deze drie dagen.