Archief van
Categorie: Overijssel

Hengelo OV?

Hengelo OV?

Dag 1

Enige tijd geleden hebben we de Wegwijs met Wiskunde trail opgelost. De trail is te lang om in een dag te doen. We boeken een hotel in Hengelo. Een week voor vertrek komen we tot de vervelende conclusie dat er twee Hengelo’s zijn. Een in Gelderland en een in Overijssel. En jawel. Wij hebben een hotel in Hengelo OV geboekt. Van daaruit is het ruim een uur rijden naar de trail.

Het vertrek loopt enige vertraging op. Als we opstaan is de vloer in het huis lekker warm. Goh. Zou het zo koud geweest zijn vannacht dat de verwarming is aan gegaan. Beneden is het meer dan aangenaam. Het is meer dan vijfentwintig graden en de vloer is te warm. De warmtepomp blijft draaien. Even door de menu’s lopen. Daar valt niets uit te halen. Geen errors. Dan maar even bellen. Onze reguliere onderhoudsmonteur weet te vertellen dat er een klep verkeerd staat. De warmtepomp wil warm water maken, maar het water stroomt door de vloer. Ik trek de stekker er uit en ga rond bellen. Voordat ik het vierde bedrijf ga bellen doe ik de stekker er weer in en hoor ik een ‘klik’ die ik daarvoor niet hoorde. En ja hoor. De koeling slaat aan.

Ook in Hengelo OV zullen we ons wel vermaken. We rijden naar Hengelo met ‘vermijd snelwegen’ om onderweg nog wat caches op te pakken. Dat valt nog vies tegen. Ook op de N wegen kan je niet zomaar de berm in rijden om een cache te pakken. De eerste stop is dan ook op lunchtijd in Hardenberg. Op de plek waar we de auto hebben geparkeerd is de maximale tijd 1 uur. Onvoldoende tijd om een de Adventure Lab Bezienswaardigheden Hardenberg te doen en te lunchen. We gaan voor de Cache. De wandeling is niet al te lang en te doen binnen een uur, inclusief de bonus.

En natuurlijk komen het uur daarna geen restaurant meer tegen. Uiteindelijk verlaten we de route om een broodje warm vlees met satésaus te nuttigen bij Café Restaurant Waaijer in Langeveen.

We parkeren net na drieën tegenover het City Hotel Hengelo en gaan in de rij staan om in te checken. De kamer is prima in orde. Er is zowaar een zitje met een tafeltje! We kunnen dus een spelletje doen. Laten we die nou net vergeten hebben. Net als onze paspoorten en auto papieren.

We verlaten het hotel en doen de lab cache ‘Hengelo: Industrie Stad’. Niet leuk. Saaie omgeving. Terug naar het hotel drinken we nog even een biertje op een terras. Na Utrecht is het aangenaam afrekenen. Het is hier een stuk goedkoper en het bier is even lekker.

de Badgasten

We hebben gereserveerd bij de Twee Wezen. Nadat we ons even hebben opgefrist in het hotel gaan we daar op het terras eten. Het is heel druk. Waar al die mensen vandaan komen? Overdag zie je niemand in het centrum en nu is zijn alle terrassen vol!

We hebben om 20:00 uur afgesproken met een collega van mij. Het is een super gezellige avond.

Dag 2

We hebben heerlijk geslapen. Het bed was uitstekend. We springen onder de douche en eten een heerlijk ontbijtje. We gaan nu de gemeente Enschede groen maken. Hiervoor kiezen we een gemakkelijke prooi: Landgoed Algoed. Vreemde locatie. Laat ik het daar maar bij houden. We bezoeken nog even de Kaufmarkt in Nordhorn. Daar hebben ze geen drank. Dus zonder Wiskey naar huis. Onderweg pakken we geen caches meer op en gaan we rechtstreeks naar huis.

Elburg Lab

Elburg Lab

We zitten op de bank. Beide op onze telefoon. Ik leg hem weg. Zegt Corrie: ‘Zullen we wat lab caches gaan doen in Elburg?’ Ik pak mijn telefoon weer, klap het hoesje op en laat zien dat ik toevallig ook aan het kijken was in Elburg.

Spulletjes pakken en op weg. Voor de zekerheid maar even een GPS mee. Er zijn drie lab caches in Elburg. We besluiten dat we elk op onze eigen telefoon eentje opstarten en er dan twee tegelijk doen.

Joden weggevoerd uit Elburg gedurende WO II

We kennen Elburg wel. Dit is niet de eerste keer dat we hier geocaches op gaan pikken. We starten de labcache app en wat blijkt? Het telefoonhoesje van Corrie heeft een zo’ n sterke magneet dat het compas compleet van slag is. Dus dan toch maar een voor een de caches lopen met mijn telefoon als leidraad.

Het zal ongetwijfeld dat deze caches veel informatie bevatten over het onderwerp. Eerlijk gezegd lees ik die niet. Ik lees de vraag, geef antwoord en we gaan weer op weg. Misschien de volgende keer iets meer aandacht besteden aan de teksten aan de dagboekvermeldingen. (Heb net ff gekeken, daar staat dus geen aanvullende informatie in)

Niet alle punten waren eenvoudig te vinden. Soms wat hoekjes om en even goed kijken. Gelukkig hoef je niks te pakken of te zoeken in bosjes of achter regenpijpen. Het is ontzettend druk.

De keistoepjes in Elburg

Deze is ook leuk. Eigelijk kijk je nooit naar de keistoepjes. De cache zelf beschrijft wel mooi de stoepjes.

Elburg Vesting

Dit is wel de mooiste wandeling van de drie. Een beetje buitenom, onder de bomen. Het is hier ook beduidend minder druk. Er zit ook een bonus bij. Die hebben we helaas niet gevonden

Helaas geen foto’ s

Zwolliewood

Zwolliewood

We willen er even uit na een week hard werken. Even wat kerstsfeer opsnuiven bij Tuinland in Zwolle. Nou, dan kunnen we net zo goed naar Intratuin in Emmeloord gaan. Daar hebben ze meer aan de kerst gedaan.

Gelukkig heb ik drie Lab Caches in Zwolle uitgeplot. We parkeren, zoals gewoonlijk, in de Diezerpoort en beginnen te lopen.

  • Zwolle – Vier de vrijheid
  • Hanzestad Zwolle
  • Zwolsche stadsparken

We beginnen met Zwolsche stadsparken. Als we die uitlopen zijn we bij het beginpunt van de andere twee en kunnen we die op twee telefoons een beetje door elkaar lopen. De eerste vraag kost veel tijd om op te lossen. Een foto van het object en even inzoomen geeft een oplossing. Ook voor de overige vragen moet je goed lezen.

Hint voor Vier de Vrijheid

De andere twee zijn wat gemakkelijker. Het is mooi om op deze manier door Zwolle te lopen en wat meer te letten op de architectuur. Bij Vier de vrijheid zit nog een bonus. Die kunnen we mooi op het einde oppakken. Deze is gemakkelijk te vinden.

Als we weer bij de auto zijn, hebben we wel gehad op onze gewone schoenen. Op de computer (google maps) had ik ongeveer 4 kilometer uitgerekend. Het zijn er meer dan 8 geworden. Goh…..

Onderweg nog even een Turkse Pizza gescoord bij Oriëntal Döner Kebap. Heerlijk, daar waren we wel aan toe. Lekker op een muurtje deze opgegeten. Dit keer zonder knoeien.

Toch zijn we nog even wat meubeltjes wezen kijken. Daarna naar huis, onderuitgezakt op de bank, voetjes op de tafel. Geen zin meer om te koken. Nu snel een boterhammetje en vanavond hapjes een een Guiness.

Huus

Huus

Als we zoeken naar meubelen komen we geregeld op de site van Huus.nl terecht. We willen even checken of het in het echt er ook goed uit ziet. We pakken weer vol met proviand en mondkapjes en vertrekken naar Hengelo. Omdat we daar vlak bij de Duitse grens zitten doen we gelijk Kaufland in Ahaus aan.

Aan de reis gekoppeld nemen we een geocache doel. Tenminste een cache vinden in de gemeentes Hegelo, Enschede, Borne, Dinkelland en Oldenzaal. Op de heenweg doen we eerst Borne aan en pakken A1 mini Borne op. We vervolgen onze weg naar Hengelo naar Huus.nl. Even achter de winkel ligt Gimli’s Playground: Playfield. Ook deze wordt snel gevonden.

Op de mobiel is het lastig om te zien waar de grenzen van de gemeentes liggen. We vinden een leuke kleine route met heel leuk gemaakte caches! De serie Het Betoverde Bos. Heel mooi gemaakt. Het is alleen bloedheet en daarom slaan we nr 7 over.

De Kaufhal in Ahaus valt flink tegen. Ik had gehoopt wat bijzondere biertjes mee te kunnen nemen, maar niets daarvan. Helaas. Daardoor valt de rekening bij de kassa dan wel weer mee.

Op de terugweg pakken we de overige gemeentes nog mee. Rustplaats A1: Het Lonnekermeer is puur toeval. We stoppen op de parkeerplaats om even goed te kijken naar de gemeentegrenzen en laten we nu net in Dinspelland zijn gestopt op 20 meter van een cache!

Daarna door naar Sluipweg. Snelle oppikker. Onderweg naar huis nog even langs een snackbar. Al met al weer een leuke dag.

Kadoelermeer

Kadoelermeer

Corrie heeft vandaag een dagdienst. Vroeg uit de veren, water en proviand mee en voor de verandering maar eens alleen op pad.
Omdat ik mijn dagelijkse 10.000 stappen ook nog wil doen, doe ik deze route te voet.

Het is een opvallend mooie route. Zeker met het warme weer prima te doen.
Mooie afwisselende omgeving. Ik was, ondanks dat ik in de buurt woon, nog nooit zo door het Kadoeler bos gelopen.
Deze route gaat ook zonder cache om mijn lijstje voor een ik-moet-mijn-stappen-doen rondje.
Na ruim 15.000 stappen de cache gevonden en gelogd.

Air Crash Investigation

Air Crash Investigation

Elf uur. De telefoon gaat. Onze dochter: “Wij willen de cache Air Crash Investigation doen. Daar staat in dat je naast je gebruikelijke pakket twee AA batterijen mee moet nemen. Wat is een standaard pakket?”
Euh….
Voor ons is dat:
* Prikpen
* Zaklamp (Led en UV)
* Multitool
* Magneet op stok/aan touw
* 9V batterij
* Touw
* IJzerdraad
* Handschoenen
* Spiegeltje
* Pennen
* Notitieblokje
* Lockpicking setje
Ik geef aan dat ze onze tas wel mag lenen.

Even later gaat de telefoon opnieuw: “Komt die tas met begeleiding?”
Natuurlijk gaan we op deze uitnodiging in. We schuiven ons huiswerk aan de kant. Dat kan morgen ook wel.

Mooi paadje

Snel maken we een lunch pakket en verwisselen we onze jogging broek voor de outdoor broek en wandelschoenen.

Eenmaal aangekomen is de parkeerplaats vol. Gelukkig komen er net vroege wandelaars terug en kunnen we onze auto alsnog parkeren. We gaan vol goede moed op weg.

De cache is erg leuk. De waypoints zijn met zorg gemaakt. Er is een duidelijk verhaal. De omgeving is afwisselend en prachtig. Het is vooral leuk om in de ontluikende natuur rond te wandelen.

Voor de kleinkinderen (7 en 4 jaar) was het een hele tippel. Ik had 6.7 Km op de GPS staan. Aangezien zij nogal wat heen en weer rennen denk ik dat ze wel een kilometer of 8 in de beentjes hebben. En dat zonder mopperen! Respect hoor!

Als ik dan toch nog een opmerking mag maken, en dat mag ik, dan zou ik zeggen dat 3.5 sterren voor moeilijkheid wel wat hoog is.