Archief van
Categorie: Uncategorized

Hondsrug

Hondsrug

Eerste paasdag. Geen familiebezoek gepland, we gaan Autocache Hondsrugroute doen. Deze stond al een poosje op de lijst. Het is droog dus we plannen een lange dag. Eindelijk eens een ritje met de kap van de MX-5 open.

We vertrekken met de kap gesloten. Snelwegen uit en zo navigeren we naar het vertrekpunt, een carpoolplaats bij Sleen, toevallig de geboorteplaats van mijn vader.

De waypoints zijn goed te vinden. Na een poosje besluiten we de kap open te doen. En toen…. ja hoor. Het raam aan de passagierskant gaat niet meer dicht. Vorige week hadden we dit probleem aan de bestuurderskant. Het gaan aan het einde van de dag regenen. We moeten alle geplande uitstapjes overslaan, zo snel mogelijk de cache afmaken en dan naar huis voor het begint te regenen.

Na wat gemopper hebben we toch nog een leuke dag gehad. We waren op tijd thuis om de auto af te dekken. Na het weekend maar eens kijken hoe we hem droog bij de garage krijgen.

Onderweg nog twee caches meegenomen, Big brother en #2 Bronneger “station Drouwen”. Vooral de laatste is heel leuk gedaan.

Zwolle

Zwolle

Enige tijd geleden zagen we Geo-Art de Roos in Zwolle. De puzzels waren snel opgelost en vandaag gaan we aan deze ronde beginnen. Ik hou niet zo van caches in de bebouwde kom en had zo mijn bedenkingen. Maar ach, wie weet.

Dus. De fietstassen gevuld met proviand beginnen we aan de ronde. Parkeren doen we in de woonwijk, fietsdrager in de kofferbak. De ronde begint leuk! Snel verlaten we de bebouwde kom en fietsen we buiten Zwolle. Het is druk. Heel druk. Veel fietsers en joggers. Het valt niet mee om ongezien te loggen.

De caches zijn over het algemeen voorzien van een goede hint. Niet alles is te vinden. De CO reageert wel snel op onze ‘Not Found’ meldingen met extra hints.

Na nr 30 gaat het weer verder in de bebouwde kom. Nadat we twee keer op een vrij agressieve manier zijn aangesproken ‘dat dit geen fietspad is’ en caches bij bankjes waar er op los wordt geblowed laten we het voor wat het is. We gaan nog even naar de Media Markt voor wat vakantie hardware en gaan weer naar huis.

MX-5

MX-5

Onze eerste serieuze tourtocht met de nieuw aangeschafte MX5. Corrie wil graag naar Bunschoten. Ik stel voor om Friesland in te gaan om te voorkomen dat we de eerste 50 kilometer over de snelweg moeten rijden.

We gaan op weg naar onze eerste stop Stavoren. Hier doen we onze eerste labcache in Stavoren: ‘Stavoren – Starum’. Goed te doen, leuke wandeling door het oude dorp.

Daarna rijden we langs de Friese kust naar Hindeloopen. Ook daar doen we een labcache: ‘Hylpen’. Ook hier een leuke wandeling door het dorp. Halverwege eten we even een heerlijke lunch bij Ame Gijs. Brood met gerookte palilng. Heerlijk.

Daarna is het tijd om weer naar huis te rijden. Weer een heerlijke dag!

Thuiswedstrijd

Thuiswedstrijd

Om nou de hele maandag weer thuis te zitten met dit weer leek ons geen goed plan. Even op de kaart gekeken en ons leek Rondje Lange Nering wel leuk om te doen. Hij is inderdaad leuk! Lekker puzzelen op de kaart waar je heen moet en dan zoeken. Op zich zijn de foto’s goed te vinden.

We hadden een probleempje met foto C. Waardoor we uiteindelijk de verkeerde eind coördinaat kregen. Dat was wel duidelijk toen we de berekening uit gingen voeren. Even ons biertje en wijntje nuttigen en dan nog maar eens kijken bij C. En ja hoor. Achter de tekst stonden nog wat jaartallen die we over het hoofd hadden gezien. Ondertussen hadden we de CO al een berichtje gestuurd. Gelijk maar een berichtje er achteraan dat hulp niet meer nodig was.

De cache zelf is snel gevonden en is grappig gemaakt. Favorietje is zeker op zijn plek. Op weg naar huis nog ff een frietje om het weekend mee af te sluiten. Morgen weer gewoon aan de bak.

Wei en Bos

Wei en Bos

En weer rijst na het ontbijt de vraag: ‘Wat gaan we doen vandaag?’ We hebben geen zin om te winkelen en om te voorkomen dat we weer de hele dag achter de PC zitten om Fortnite te spelen gaan we geocachen.

We vinden een trail: Wei en Bos. We pakken onze spullen in en gaan op weg. Het is een uurtje rijden naar Nooitgedacht. We parkeren de auto in de berm en gaan op weg. De caches zijn allemaal goed te doen. De route is leuk. Niet heel bijzonder, maar gewoon leuk. Veel andere wandelaars en mountenbikers. Een deel van de route wordt gedeeld met deze snelle jongens en meisjes.

De caches zijn allemaal goed te vinden. De hints zijn helder en we hoeven nergens lang te zoeken. Na acht kilometer besluiten we om de multi Zondagbroek ook nog te doen. Dus komt er nog eens ruim vier kilometer bij.

Zelf begin ik ondertussen mijn hakken goed te voelen. Als we na de multi de bonus van Wei en Bos nog hebben opgepakt blijf ik bij de cache terwijl Corrie de auto ophaalt. Mijn hielspoor en buik doen behoorlijk pijn. Fijn dat het zo kan.

Onderweg hebben we nog twee extra caches gepakt. Tijdens het wandelen Grauwe Klauwier en Pieterpad Etappe 05. Onderweg naar huis even van de weg af om Bosje, Boompje, Beestje 🐜 🌳 mee te nemen. We hebben het wel gehad en hebben zin in een bakkie koffie. Dat gaan we lekker thuis doen.

Ca(t)ching up

Ca(t)ching up

26 oktober 2022

Het is al weer lang geleden dat ik tijd vrij heb gemaakt om onze site met geocache ervaringen bij te werken. Het is nu ondertussen eind februari 2023 en ik ga de logs van na de vakantie maar eens neerschrijven. Het wordt dus diep graven in mijn geheugen.

Beiltjesdag (26 oktober 2022)

Ten westen van Beilen ligt de trail Bijlen van Beilen. Het beloofde een mooie dag te worden dus niets kan ons tegenhouden om de fietsen achter op de auto te plaatsen en richting het noorden te vertrekken. Eerlijk gezegd kan ik me er weinig meer van herinneren. Als ik de foto’s bekijk van die dag komt er weinig terug in mijn geheugen. Ik zie in de log dat we tussendoor de serie ‘Angry Birds‘ nog hebben gedaan.

Omdat dat geen logisch opgezet rondje was hebben we hier een aantal van elk apart gedaan. Ze waren wel allemaal leuk gemaakt!

Zoals zo vaak hebben we de bonus maar laten liggen.

Hengelen (30 oktober 2022)

Ja ja! We hebben lang geleden bij Ali een hengel besteld van 7.20 meter. Na wat geklungel met versterkingen hebben we toen het hengelen maar opgegeven. Het was niet te doen en de hengel was te slap en te kort.

Nu hebben we toch maar opnieuw een poging gedaan en een aantal hengelcaches in Emmeloord opgepakt. En warempel ging het nog goed ook. We laten er een aantal hangen om straks in december de laatste kalenderdagen vol te maken. Er hanger er nog een paar langs de lemstervaart.

Dronten (13 november 2022)

Deze dag hebben we een rondje Dronten gedaan. Gewoon omdat het kan. Niet te ver weg en er liggen veel caches. Het was qua caching niet echt een bijzondere dag. We zijn wel vaker in Dronten geweest. Toch nog een score van 21 caches!

Advent 2023 (26-12-2022)

De jaarlijkse adventstrail is weer beschikbaar in het Kuinrebos. Omdat we toch geen kerst met de familie vieren is dit een leuke gelegenheid om met z’n tweetjes te gaan geocachen. Aangekomen op de parkeerplaats was deze nagenoeg leeg.

De route begint leuk maar gaandeweg gaat hij niet over de leukste paden en langs de leukste plekjes van het Kuinrebos. De caches zijn (waren) over het algemeen goed te vinden. Hier en daar hebben we wat langer moeten zoeken.

Vakantie 2022

Vakantie 2022

Dag 1 – Juvigny-sur-Loison

Zondag, 4 september

Vandaag vertrekken we voor onze welverdiende vakantie. We hebben besloten om in twee dagen naar Langres te rijden. Dat geeft ons wat tijd om onderweg nog wat caches op te pakken. We gaan onderweg de laatste gemeentes in Limburg groen maken. Verder zien we wel wat we op kunnen pakken.

Als we aankomen bij de eerst geplande cache, krijg ik een déjà-vu. En ja hoor. Hier zijn we al eens eerder geweest. Dichtbij ligt er eentje waar je wel je auto kan parkeren, maar die konden we de vorige keer niet vinden. We gaan toch maar parkeren en na een korte wandeling kunnen we Rondje rond de Mookerplas 08 oppakken. De gemeente Mook en Middelaar is groen.

Vervolgens doen we 13#Maasdorpen, 24#Maasdorpen en 23#Maasdorpen en hebben we de gemeentes Venray en Horst aan de Maas van het rood af.

Na een ritje met omleidingen, negeren van ‘bestemmingsverkeer’ en het oppakken van Brandweer Groot Venlo (Venlo) en #Krommenhoekje (Beesel) moeten we Maas over om de gemeentes Peel en Maas, Leuldal en Nederweert nog te bezoeken. Helaas geeft Google maps aan dat we dan te laat aankomen bij het Hotel. Dus deze moeten we later maar doen. Misschien nemen we de terugweg nog wel een hotelletje in de buurt.

De reis voorloopt spoedig. Zoals gewoonlijk zit ik met c:geo app open op schoot te kijken of we onderweg nog wat op kunnen pikken. We rijden gelukkig weinig over snelwegen maar stoppen is toch nog vaak een issue. Vlak bij Juvigny-sur-Loison ligt een trail van meer dan 500 caches! (PT-GE). We rijden over een stukje van de trail. We pakken er eentje op. Parkeren in de berm blijft lastig en ze zijn ook nog eens niet allemaal gemakkelijk.

Aangekomen bij Le Moulin de Loison wordt de rit eindigt de rit in een aangename verrassing. Wat een mooi hotel. We worden naar onze kamer begeleid door de eigenaresse van het hotel. De kamer is eenvoudig ingericht met een heerlijk bed. Alles is mooi schoon.

We hadden ook diner gereserveerd. Maar voordat het zover was doen we nog even een rondje door het dorpje. We pakken Bienvenue à Juvigny-sur-Loison 17/23 en nog drie caches van de eerder genoemde trail op.

We zaten tijdens het diner naast een stel uit Wales. We hebben heerlijk gegeten en gezellig gebabbeld. We hebben ontzettend gelachen. Wat een ontspannen avond.

Dag 2 – Langres

Maandag, 5 september

We staan op tijd op en nuttigen een eenvoudig ontbijt. We rijden door naar ons eerste vakantie adres van deze vakantie. Onderweg pakken we in het dorp Lacroix-sur-Meuse de cache Confinement 2021 – #5 achter de kerk op. Was wel even zoeken. We lunchen (nog net op tijd) bij Le Marmitre in Greux. De restaurants sluiten na de lunch weer om 13:30 uur. Het lijkt op het eerste oog een soort Snackbar. Het terras zit vol werklui. Wij worden dan ook direct naar binnen geloodst en blijkt het ineens een serieus restaurant te zijn. De bediening rent zich het vuur uit de sloffen en probeert ons met google translate het menu duidelijk te maken. Helaas denkt ze dat we Duitsers zijn, dus ook de vertaling is lastig te lezen. We gaan voor Porc. Dan komen we in elk geval niet voor verrassingen te staan. Het was heerlijk en ook nog eens goedkoop.

We komen 20 minuten later aan dan afgesproken bij de Gite du Seminaire. De afslagen zijn niet allemaal even duidelijk. Maar met wat omrijden zijn we er. Het terrein is wat heuvelachtiger dan we dachten. Dat wordt weinig fietsen. Het huisje is leuk ingericht en alles is aanwezig. Inclusief ongemakkelijke stoelen en een keihard bed.

Dag 3 – Lac de la Liez

Dinsdag, 6 september

Vandaag gaan we toch een rondje fietsen. Het is, zoals het er nu naar uitziet, de laatste mooie dag. We gaan twee trails doen die door elkaar lopen: L’oeuf de Pâques en Le tour du lac [MPLC]. Tussendoor hebben we nog wat bijvangst gedaan. Aangekomen bij de parkeerplaats blijkt dat ik vergeten heb de caches op de GPS te zetten. Internet is ruk in Frankrijk (volgens mij knijpen ze buitenlanders). Dus we kunnen ze mondjesmaat laden. Dat wordt voornamelijk cachen op de telefoon. De route is niet bijzonder. Het meer is ook een stuk kleiner dan normaal. Onderweg krijgt Corrie nog een lekke band. Natuurlijk precies halverwege. Hij loopt zo snel leeg dat plakken de enige optie is.

Laag water!

Dag 4 – Langres (encore)

Woensdag, 7 september

Regen. Althans dat beloven ze vandaag. Als we wakker worden verlicht de zon de slaapkamer. Buiten horen we alleen vogeltjes. Heerlijk wakker worden zo.

We ontbijten snel en kijken elkaar aan. We gaan maar niet op pad vandaag. Buienradar geeft aan dat het de hele dag regent. En inderdaad. Het regent al.

Na nog een blik op buienradar lijken de buien zich toch om Langres heen te bewegen. Altijd wat met die Fransen. We gaan toch maar naar Langres. Fiets? Nee, auto. In Langres pakken we eerst LA MAISON RENAISSANCE op. Vervolgens doen we twee labcaches. Met de aanwezige kennis van de Franse taal en een beetje hulp van Google Translate lukt het ons om de tien vragen op te lossen. Langres zelf valt een beetje tegen. Van buiten ziet het er mooi uit. Binnen de muren is het anders dan we hadden verwacht. We hadden Carcasonne nog in het geheugen zitten. Langres is rommelig, en somber. Zelfs in de zon.

We gaan nog even langs de supermarkt en kopen spruitjes en aardappelen. Hoe Hollands kan het zijn.

Dag 3 – Gite

Donderdag, 8 september

Vandaag een rustige dag. Het zou de hele dag regenen. Na het ontbijt was het nog steeds mooi weer op een klein buitje na. We komen voor de volgende week nog handdoeken te kort. We gaan een paar extra halen bij de Intermarché. En daar gelijk maar het trailtje Sur la piste de la crémaillère [MPLC] en de cache La gare de la crémaillère [MPLC] oppakken. Google stuurt ons volledig verkeerd en we komen bij het station uit. Daar lligt de losse cache, die pakken we meteen maar mee. Dat scheelt weer 300 meter lopen.

Snel gevonden bi het stationj

Vanaf de parkeerplaats lopen we van nr. vier naar nr. een. We kunnen ze allemaal vinden. Eentje is gesloopt. De logrol ligt op de grond en is gedeeltelijk verbrand. De route is niet leuk en vrij stijl. Als we weer terug zijn op de parkeerplaats doen we nr. vijf en nr. zes nog even. De route is nog steiler en lelijker. Nr. vijf wordt niet gevonden.

Daarna de boodschappen nog even doen. Naast de handdoeken nemen we nog wat Champagne mee. Nu we er toch zijn.

Eenmaal bij het huisje is het nog steeds mooi weer. We gaan een poging wagen om 23 – Site du Séminaire [MPLC] op te pakken. De wandeling is bijna geheel off-road. We ploeteren ons langs modderige steile hellingen van ruïne naar ruïne. Bij de eerste aangekomen hoort de hond van de eigenaresse van het vakantiehuisje ons en komt ons opzoeken. Hij wil vervolgens niet meer terug dus moeten we hem even naar beneden brengen. Nadat we alle vragen hebben beantwoord moeten we de cache nog opzoeken. Die ligt schijnbaar op een onmogelijke plek. We geven het op een ploeteren weer terug.

9625 stappen, 39 verdiepingen en een pijnlijke rug.

Dag 5 – Markt

Vrijdag, 9 september

De laatste dag in Frankrijk alweer. We gaan vandaag weer naar Langres. Er is markt. We parkeren de auto op de bekende plek en lopen door de stad richting de Markt. Het is een gezellige kleine markt met voornamelijk streekproducten.

Daarna gaan we nog wat labcaches doen. De vragen zijn goed te begrijpen via Google Translate. Langres is niet zo groot en we lopen kriskras door de stad. Het is wel grappig om te zien dat overal wordt gewerkt aan de weg en gebouwen. Blijkbaar dit jaar voor het eerst, want het is een slecht onderhouden stad.

Er liggen verder nog wat rapertjes, de meeste kunnen we niet vinden. Alleen 01 – Porte des moulins (1647) [MPLC] laat zich door ons vinden. Verder ligt er in de stad bij het beeld van Diderot nog een virtual (DIDEROT au pays de LANGRES). Die kunnen we ook loggen door de volgende foto te posten:

DIDEROT au pays de LANGRES

´s Avonds gaan we vast pakken.

Dag 6 – Op weg naar Eifeler Tor

Zaterdag, 10 september

We pakken alles weer in en nemen afscheid van Gisele en Cicou. Onderweg komen we langs de bron van de Maas. De earth-cache die daar ligt is niet te doen. Te veel vragen in het Frans. Dat wordt helemaal niks. We maken natuurlijk wat foto´s, staan met onze voeten in de maas. Tom stelt via whatsapp nog even voor om een het water nog even op te houden om zo de scheepvaart verderop te hinderen. Dat doen we maar niet.

De bron van de Maas

Het wordt een dag zonder een Found.

Aangekomen op de Eifeler Tor betrekken we ons luxe appartement. Grote woonkamer, ruime keuken, twee ruime slaapkamers en een badkamer met bubbelbad en sauna. Het weer lijkt slecht te worden, maar we vermaken ons wel.

Dag 7 – Op de fiets

Zondag, 11 september

We doen rustig aan. We reserveren een tafel bij het het restaurant Heimbacher Brauhaus. We moeten om half zeven reserveren, zeven uur is te laat. Er is slechts beperkt plaats i.v.m. een tekort aan personeel.

´s Middags gaan we fietsen. Dat valt even tegen. De hele omgeving is ingericht voor wandelen en niet voor fietsen. We kunnen niet zoals verwacht langs de rand van het meer fietsen maar moeten door de heuvels. We gaan al vrij vlot weer terug. Dit wordt niks. De meeste caches liggen ook nog langs wandelpaden, dat wordt ook niks.

Als we om half zeven gaan zitten bestellen we een Chardonnay. Om kwart over zeven (!) vragen we maar eens of we kunnen bestellen. Het duurt dan nog even voordat we kunnen bestellen. Als het eten komt is er iets fout gegaan. Geen frietjes maar aardappelen. Ok, geen probleem. Het eten heeft lang onder de lamp gestaan. De saus heeft een ´velletje´. Geen succes dus. We gaan hier niet meer heen.

Dag 8 – Ehrenrunde

Maandag, 12 september

Vandaag gaan we de Ehrenrunde wandelen. Fietsen durven we niet meer. Aangekomen op de parkeerplaats(?) trekken we onze wandelschoenen aan en pakken we onze wandelstokken (hoe stel je deze ook al weer af? Hoe krijg ik het polsbandje passend?) en vertrekken we vol goede moed. Het gaat gelijk stijl omhoog. Corrie vindt dat ik nog wel wat extra mag klimmen en laat haar telefoon liggen op een bankje.

De caches zijn goed te doen. Er zit een cache tussen die niet tot de ronde behoord. Die kunnen we dan ook niet vinden.

We doen nog boodschappen bij de Netto. Hmmm. Niet mijn winkel.

Dag 8 – Heimbach

Dinsdag, 13 september

We gaan vandaag een bezoekje brengen aan het dorp Heimbach zelf. Na wat extra kilometers parkeren we de auto op een betaalde parkeerplaats. Het is maar een klein dorp. We besluiten om de labcache Heimbachs Stille Gassen te lopen. De vragen zijn goed te doen en de route is leuk. Onderweg komen we nog een cache tegen die we niet kunnen vinden.

Ten slotte brengen we nog een bezoekje aan de burcht. Ook hier ligt een tradi die we ook niet kunnen vinden.

We lunchen met een Curryworst met frites in het dorp voor we weer naar het appartement terugkeren.

Dag 9 – Nideggen

Woensdag, 14 september

Vandaag blijft het de hele dag regenen. Toch willen we er even uit en na wat googlen besluiten we om naar Nideggen te gaan. Dat schijnt een leuk stadje te zijn. Het is flink toeristisch. Ja kan er alleen betaald parkeren. Helaas kan je alleen betalen met muntjes en die hebben we niet in voldoende mate. Ik offer me op en koop een Curryworst en betaal met papiergeld. Bij de betaalautomaat blijkt deze het niet te doen. We durven niet te blijven staan en zoeken een andere plek.

Er zijn drie labcaches: Kleiner Rundgang durch Nideggen, Stadtrundgang durch Nideggen en Nideggen 1313. De eerste twee zijn goed te doen. De laatste ook wel, alleen bij een vraag kunnen we het antwoord niet vinden. Ik besluit te app te sluiten en niet meer te openen tot ik het antwoord van de legger heb. Dat komt dan ook twee dagen later binnen. Vanuit het appartement kan ik alsnog het juiste antwoord geven.

Het heeft de hele dag een beetje gemiezerd. We werden tijdens onze tocht begeleid door een groep schoolkinderen die ongeveer dezelfde vragen op moesten lossen. ¨Geocaching? Cool!¨

Bij mooi weer is het vast heel gezellig en druk op de terrasjes.

Dag 10 – Märchen – Memory

Donderdag, 15 september

Het zal vandaag weer regenen. Toch gaan we een trail fietsen, namelijk: Märchen – Memory De aangegeven parkeerplaats is geen parkeerplaats. We besluiten om een andere plek te zoeken. Na een avontuurlijke rit over onverharde wegen komen we bij een officiële parkeerplaats uit. Midden in de trail.

De route is heuvelachtig en voornamelijk over smalle weggetjes, al dan niet verhard. Veel bankjes, dat wel. Al met al een leuke route en we hebben het ook nog droog gehouden.

Terug op het Resort pakken we Eifeler Tor Resort nog op.

Dag 11 – Regen

Vrijdag, 16 september

Wat al een paar dagen was voorspeld komt nu uit. Regen. Te veel om te gaan wandelen:

  • Zwemmen
  • Sauna
  • Kant en klaar maaltijd opwarmen
  • Maaltijd weggooien en naar de Snackbar (heerlijk)
  • Beginnen met inpakken

Dag 12 – Op weg naar huis

Zagerdag, 17 september

We plannen een route om 7 gemeentes in Limburg weer groen te maken.

Onderweg komen we nog langs de Kaufland in M. Gladbach. We zijn er snel weer uit. Ze hebben geen Bree rosé. Het blijft dus bij bratworst en wat cosmetica.

Aangekomen bij de eerste cache blijkt deze op een onmogelijke plek te liggen. Tijdens de zoektocht kom ik er achter dat ik toch echt een wc nodig heb. We googlen naar een restuarant en komen uit bij E11F. Heerlijk gegeten. Ik had Limburgs Stoofvlees en Corrie Kip Sateh. Ik moet hier zeker nog een keer gaan eten en dan neem ik de Kip Sateh. Die was ook heerlijk.

Na de lunch hebben we geen zin meer om nog door Limburg te crossen om caches te pakken. We willen naar huis.

Diamant

Diamant

Vroeg op, want we hebben een relatief lange rit voor de boeg. Vandaag gaan we de trail Diamandronde Onstwedde fietsen. Dat is toch ongeveer anderhalf uur rijden. Gelukkig zijn er geen boeren op de weg en kunnen we mooi op tijd van start gaan.

We hebben geen idee in wat voor omgeving we terecht komen. We denken aan een kaal en vlak gebied. Niets is minder waar. Het is best wel glooiend en er is veel natuur. De route is ook mooi uitgezet en gaat merendeels over landweggetjes.

De caches zelf zijn erg mooi gemaakt. Veel 3d geprinte puzzeltjes.

Wat een leuke cache!

Onderweg komen we bij Nr 10 de CO nog tegen. We maken een praatje en horen dat er een aantal hengelcaches zijn. Die laten we dan maar liggen. We krijgen even later een appje met de nummers van de hengelcaches en de coördinaten van de bonus. Erg vriendelijk!

Het weer is prima. Er zitten een aantal moeilijk te vinden caches bij. We kunnen dan ook niet alles vinden. De bonus laten we ook liggen. We zijn zo moe dat we niet in de gaten hebben dat we de informatie voor de slotcode ook al hebben.

We eten een lekkere schnitzel bij snackbar ’t Wold in Onstwedde. Erg lekker. Na 42 Km op de fiets gaan we weer naar huis. Half 10 ’s avonds ploffen we weer op de bank.

Skûtsjetour

Skûtsjetour

Om half tien besluiten we om deze tour te gaan doen. Het laden van de GPS-en had wat voeten in aarde. Ik download altijd alle lijsten en pocket queries en maak er een ggz file van. Het was al een poosje geleden, dus duurde het lang voor ik het python script had weer gevonden. Daarna appeltje eitje en alles op de sd kaart gezet.

We besluiten op de carpoolplaats bij Joure te gaan parkeren. Als we er bijna zijn, is het nog maar 13 kilometer naar Sneek. Dan toch maar bij het eerste punt de auto neerzetten. Er is parkeerruimte zat. Het enige is dat er om 17:00 uur wegen worden afgesloten. Vandaag is het de dag van de Sneker Marathon. Daarnaast is er nog een wandel evenement.

De route is leuk. Hoe verder je komt, hoe mooier de omgeving wordt. De caches zijn lastig. De meeste liggen een eindje van het fietspad en het is helemaal vol met brandnetels en berenklauw. Op een gegeven moment ben je dat wel zat. Ik kan er best wel tegen, maar op een gegeven moment blijven je schenen tintelen. Daarnaast zijn er een aantal hengelcaches. Allemaal voorzien van de hint ‘Sammy’. Die slaan we dus ook over.

Onderweg pakken we nog een paar extra rapertjes op. Geen van allen de moeite van het vermelden waard.

Het leukste van de dag was het pontje van Ter Herne naar Sneek. We waren de enige passagiers en hebben leuk gekletst over de film ‘de Kameleon’.

Een maal aan de overkant hebben we het wel gehad met die brandnetels. Daarnaast zitten we midden tussen de wandelaars. We fietsen maar rechtstreeks naar de parkeerplaats.

In totaal 41 kilometer gefietst en 52 caches.